• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özgecan davası yürekleri dağlılyor!
12 Haziran 2015 Cuma 10:52

Özgecan davası yürekleri dağlılyor!

Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili 3 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapılıyor.

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı.
Ahmet Suphi Altındöken kısık sesle konuşuyor. Maktül bindi, yorgundum, ben Mersin'e gitmeyecektim, 100TL istedim, patrona yalan söyleyip 30 TL'sini verecektim
O yüzden kimse görmesin diye şehre girmeyip otobana girdim, itiraz edince ilerde u dönüşünden dönecektim, ama maktül çantasından bir şey çıkardı, "Bayan niye böyle yapıyorsun" deyip arabayı durdurup arkaya yanına gittim, ben sinirli biriyim, herkes bilir, kapıyı açmama rağmen inmedi, yüzümü cırmalamaya başladı, ben de sinirlenip dövmeye başladım. Kafası demire çarptı, bayılınca panikledim, hastaneye beraber götürmek için diğer sanık Fatih'i çağırdım. Geldi, dur kardaş önce konuşalım. dedi, ıssız bir yere gittik, fatih maktüle bir baktı, sonra arkadaşı Osman'ı arayıp benzin istedi, buluşmak üzere ayrıldık, ben eve gittim. Babamı aradım, benim eve geçtik, elimi yüzümü temizledim, fatih geldi, koltukların kanlı başlıklarını topladık. Bunu ilk kez burada söylüyorum: bir baktım fatih arabadan kemerini düzelterek iniyordu (ağlıyor numarası yapıyor)
Bunu ilk kez burada söylüyorum: bir baktım fatih arabadan kemerini düzelterek iniyordu. (ağlıyor numarası yapıyor)
Hadi gidiyoruz dedik, babam nereye dedi, fatih pikniğe gidiyoruz mangal yakarız diye espri yaptı. Ben paniktim, Fatih soğukkanlıydı.
Fatih bana yüzümü maktülün cırmalayıp cırmalamadığını sordu, evet deyince "Kimliğini bırakmışsın sen, elini kes" dedi, kestim ellerini.
Önce çuvala koyup gömecektik, sonra Fatih babamdan mazot istedi. Bıçakları temizledi. Bana "kız güzelmiş" dedi, sen bir şey mi yaptın dedim.
Sus sesini çıkarma yoksa seni ihbar ederim dedi. Ayrı arabalarla yola çıktık, geminin orada onu bekledim, fatih aradı üniversitenin oraya çağırdı. Buluştuk, ben onun aracını takip ettim, bir sürü köyden geçtik, bir yerde durduk, cesedi indirdim, bana benzini getir dedi, ben öyle bir niyetim olmadığı için benzin şişesini kasten düşürdüm, yakmayalım dedim, o ısrar etti.
09:50
İddianame, bant kaydından okunuyor. Özgecan'ın nasıl vahşice katledildiğinin ayrıntıları bir bir sıralandıkça  yürekler daralıyor, boğazlar düğümleniyor.  Dayanmak çok güç. Özgecan'ın anne ve babası yok duruşmada. Ailesini temsilen gelen amcası Yaşasın Aslan heykel gibi donuk gözlerle bakıyor. Vakur, başı dik, metin...
09:35
Mersin Barosu'na başvuran ve Özgecan Aslan davasında müdahele talebinde bulunan bin avukat nedeniyle duruşma, adliyenin 6. Katındaki 110 koltuklu konferans salonunda yapılıyor. Üçeriye 100 avukat alındı.
09:20
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma 9:20'de başladı. Sanıklardan önca Suphi Altındöken ardından babası Necmittin Altındöken sonra da Fatih Gökçe geldi. İfadeleri alınmaya başladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA