• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özentiler çıkmasın diye başkanlık sistemi diyoruz
04 Şubat 2015 Çarşamba 15:14

"Özentiler çıkmasın diye "başkanlık sistemi" diyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye 'başkanlık sistemi' diyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Neymiş efendim, bu ülkeden Duçe, Führer, Çar çıkmazmış. Biz, bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye 'başkanlık sistemi' diyoruz. Biz, bu ülkede bir daha vesayet odaklarından güç alınarak, milletin iradesi hiçe sayılmaya kalkışılmasın diye başkanlık sistemi istiyoruz. Bu ülkede hiç kimse millete efendilik taslamayı, mürebbi edasıyla parmağını sallayarak milleti terbiye etmeyi aklından geçiremesin diye başkanlık sistemini teklif ediyoruz."

"Milletin tercihlerine haksızlık"

Erdoğan, "Her şeyden önce Türkiye'ye bakıp da Kuzey Kore'yi, Afrika'yı gören anlayış, milli iradeye, milletin tercihlerine saygısızlık yapmaktadır. Aynı şekilde, savaş kelimesini telaffuz eden kişi, bunun millete karşı bir savaşı ifade ettiğinin farkında bile değil" diye konuştu.

Haksız Eleştirilere karşılık verme hakkı bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Nefsi müdafaa hakkı diye bir şey var. Bana saldıranlara, bana hakaret edenlere karşı gereğini yapmak, öncelikle hukuk ortamında benim nefsi müdafaa hakkımdır" dedi.

"Türkiye'nin dönüşüme ihtiyacı var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne anayasa, ne başkanlık sistemi tartışmasında ortaya koyduğumuz bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye'nin bu değişime, bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için. Herkesin görüşünü serbestçe ortaya koymasını istiyoruz. Bunların, hepsi konuşulacak, tartışılacak ve bir metne dönüştürülecek. Sonuçta nihai kararı milletimiz verecek" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Köşe yazarları, ekranlara bakıyorum, televizyonlarda bazı konuşmacılar ileri geri birçok şey konuşuyor. Sayın Başbakan ile benim arama bazı şeyleri sokmak, bu tür gayretlerin içine girmek istiyorlar. Boşuna uğraşmasınlar, kusura bakmasınlar. Biz dertliyiz. Milletimize bedel ödettirecek hiçbir kararın altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası olmaz."

Erdoğan, Terör örgütü DEAŞ'ın alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin yakılarak öldürülmesini lanetlediğini, telin ettiğini bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA