Özelllerde ücretsiz diş tedavisi ne zaman başlıyor!

Özelllerde ücretsiz diş tedavisi ne zaman başlıyor!
İşte ücretsiz tedavi için öngörülen zaman...
Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Tayip Turan Ekinalan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı hastaların özel muayenehanelerde ücretsiz tedavisinin Eylül ayı gibi başlamasını umduklarını söyledi.
Tayip Turan Ekinalan, yapılacak düzenlemenin zaman alacağını ve en erken Eylül ayı gibi başlamasını umduklarını belirterek, "Yapılan düzenlemeyle sadece korumaya yönelik tedaviler, ki bunlar diş çekme, dolgu, kanal tedavisi gibi uygulamaların ücretinin bir kısmı devlet tarafından karşılanacak. Geri kalan protez, kaplama gibi tedaviler ise devlet tarafından karşılanmayacak. Bu konuda 33 oda başkanıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Birol Aydemir ile bir toplantı yaptık ve bu tasarı hakkında konuştuk. Yapılacak bu düzenlemenin en erken Eylül ayı gibi başlamasını umuyoruz" dedi.
Koruyucu diş hekimliğine yönelik tedaviler için alınacak katkı payı oranlarının ise SGK ile özel muayenehaneler arasında belirleneceğini dile getiren Ekinalan, "Bizim tahminimiz önceki dönemlerde olduğu gibi yüzde 30-40 gibi bir oranı hasta kendisi karşılayacak. Geri kalanı ise devlet tarafından karşılanacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.