• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özelleştirmede rekor kırabiliriz
16 Ocak 2013 Çarşamba 15:32

'Özelleştirmede rekor kırabiliriz'

Maliye Bakanı Şimşek, ''Bu sene özelleştirmede rekor kırabileceğimiz bir yıl olabilir'' dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg HT'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı.
Bu yıl Davos toplantılarına katılamayacağını, onun yerine aynı döneme denk gelecek şekilde (önümüzdeki hafta) Londra'da 2 gün, New York'ta 3 gün, önemli küresel fonlarla biraraya geleceğini anlatan Şimşek, birçok yatırımcıya birebir ya da gruplar halinde Türkiye'yi anlatma imkanı bulacağını söyledi.
Gelir vergisi reformu
Gelir vergisi reformu ile vergi sistemini basitleştirme, anlaşılabilir ve öngörülebilir kılmayı hedeflediklerini kaydeden Maliye Bakanı, bununla birlikte mümkün olduğu kadar verginin tabana yayılması gerektiğini ifade etti.
Şimşek, ''Bizim mutlaka doğrudan vergi gelirlerini makul bir düzeye çekmemiz lazım'' dedi.
Özelleştirme
Özelleştirmede de önceliklerinin yapısal reform niteliğinde olan adımların atılması olduğuna dikkati çeken Şimşek, özel sektörün daha iyi götürebileceği sektörlerin özelleştirilmesini önceliklendirdiklerini bildirdi.
Elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesinin ardından üretim özelleştirmelerini de önemsediğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:
''Elimizdeki termik santrallerin büyük kısmı çok eski. Şimdi özel sektörün elinin değmesi lazım. Dolayısıyla enerji sektörü özelleştirmeleri bu yıl yine ön planda olacak.
Ayrıca BAŞKENTGAZ var, İstanbul'daki gaz dağıtımı gündemde, bunun dışında belki Milli Piyango gündemde. Yine belki bizim bazı halka açık şirketlerimizde ikincil halka arzlar gündeme gelebilir.
Bu sene durumumuz özelleştirme anlamında iyi, ben ümitliyim. Bu sene özelleştirmede rekor kırabileceğimiz bir yıl olabilir.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA