• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özelden Ergenekon ve Balyoz yorumu
21 Ekim 2013 Pazartesi 13:25

Özel'den Ergenekon ve Balyoz yorumu

Genelkurmay Başkanı Özel, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili açıklama yaptı. 'Neden konuşmuyor' sözlerini ise eleştirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, 'Neden konuşmuyor ' sorusunu soranlara "Genelkurmay Başkanı, devlet sorumluluğu bulunan, görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiş, TSK'nın Komutanı ve bir kamu görevlisidir" yanıtını verdi.

Bu soruyla son zamanlarda sık sık karşılaştığını belirten Org. Gen. Özel, "Bir kamu görevlisinin; konuşacağı konuyu, yeri, zamanı ve muhataplarını doğru analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, mümkün oldukça konuşmamaya ve gündemde olmamaya gayret sarfediyorum" diye konuştu.

Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili ise şunları söyledi:


"Tarihi davalarla ilgili verilen yargı kararlarının; ihtisas sahipleri tarafından tartışılmasının, sonuçlarının yürütme ve yasama organları tarafından değerlendirilmesinin ve vicdani muhasebesinin de yüce milletimiz tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum."

"Balyoz Davası kararı sonrası tahliye edilen arkadaşlarımın çoğunluğunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu ifade edilerek TSK içinde ayrımcılık yapma, nifak sokma ve huzur bozmaya yönelik girişimleri kınıyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA