• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel sporcular hazırlıklara başladı
09 Ağustos 2012 Perşembe 13:22

Özel sporcular hazırlıklara başladı

Türkiyenin ev sahipliğini yapacağı ve 24 Eylülde düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Konyanın Beyşehir ilçesinde hazırlanan Özel Sporcular Bisiklet Milli Takımı...
Türkiye’nin ev sahipliğini yapacağı ve 24 Eylül’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Konya’nın Beyşehir ilçesinde hazırlanan Özel Sporcular Bisiklet Milli Takımı ikinci etap çalışmalarını sürdürüyor.
Beyşehir İlçesi’nde göl kenarındaki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri’nde kampa giren özel sporcular, şampiyonada Türkiye’ye derece getirebilmek için ter döküyor. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Bisiklet Milli Takımı Antrenörü Ergun Esenkaya, birinci etap kampın sona erdiğini ve kısa bir aranın hemen ardından ikincisinin ise yine Beyşehir’de başlamak suretiyle devam ettiğini belirterek, “28 Temmuz’da başlayan ikinci etap kampımızın ardından son etap bir kampımız daha olacak” dedi. 21 sporcu ile başlayan çalışmalarda bu sayının 12’ye kadar gerilediğini belirten Ersankaya, bu sporcularla dünya şampiyonasına katılacaklarını kaydetti. Kampta sporcuları gerek performans, gerekse yetenek düzeyinin artırılabileceği en yükseğine taşıdıklarını vurgulayan Esenkaya, dünya şampiyonasında derece alabileceklerinin ışığını şimdiden görmeye başladıklarını ifade etti. Çalışma programları hakkında bilgi veren Esenkaya, "Hazırlıklarımız esnasında düzenlediğimiz yarışlardan birinde dünya şampiyonasındaki 15.57’lik dereceyi, 15.50 ile tamamlayarak madalya alabileceğimizin ışığını gördük. Sporcularımız gün gün öncekine göre daha iyi bir performans sergiliyor. Şu anda kamp çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. İlk kampımız 21 sporcu ile başladı. Ama gerekli seçmeleri yaparak bu sayıyı 12 sporcuya kadar indirdik. Çalışmalarımız günde çift idman yaparak devam ediyor. Sabah ve öğle antrenmanları var. Sabahları genelde uzun antrenmanlar yapıyoruz; mukavemete dayalı. Öğleden sonra ise genelde gezinti ve istirahata dayalı antrenmanlar yapıyoruz. Akşamları ise eğitim olarak tesislerde dersler veriyoruz" diye konuştu.
Özel Sporcular Spor Federasyonu Konya İl Temsilcisi Aysel Akar ise, milli takım antrenörleri ile birlikte takımın başında olduklarını vurgulayarak, “Çalışmalarımız ilk döneme göre daha iyi durumda seyrediyor. 3.kampı da başarıyla tamamlayarak inşallah dünya şampiyonasında iyi sonuçlar elde edeceğiz.3.Kamp planımızı Konya merkez olarak planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Milli takım yardımcı antrenörü Özlem Arslan da, milli takım sporcuları ile birebir diyalog içerisinde olduklarını söyleyerek, “Onların da ilk kampa nazaran bu ikinci kampa, bu spora milli takım ruhuna daha çok adapte olduğunu görüyoruz. ‘Artık ben Türk milli formasını gururla taşıyacağım. Ben şampiyon olacağım’ cümlelerini onlardan duyuyoruz. Bunları duydukça bizler de daha çok motive oluyoruz. Antrenmanlarımız hız kesmeden yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA