• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel okula kayıt yaptıracaklara tercih uyarısı
03 Temmuz 2015 Cuma 12:16

Özel okula kayıt yaptıracaklara tercih uyarısı

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Gülan, ortaöğretim için resmi okulları seçen, ancak özel okula kesin kayıt yaptırmak isteyenlerin tercihlerini, onaylattıkları okuldan iptal ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan,  6-10 Temmuz'da ortaöğretim için resmi okulları seçen, ancak özel okula kesin kayıt yaptırmak isteyenlerin tercihlerini, onaylattıkları okuldan iptal ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

Cem Gülan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel okullara kayıt olanların resmi okullar için tercih yapamayacağını belirtti.

Gülan, velilere şu uyarılarda bulundu:

"TEOG yerleştirme puanları açıklandıktan sonra özel okullar kayıtlarına başladı. Şimdi 6-10 Temmuz arasında özel okul kayıtlarıyla resmi okul tercih tarihleri çakışıyor. Bu dönemde bir resmi okul için tercih yapan öğrenci yine 6-10 Temmuz'da bir özel okula kayıt hakkı kazandı ve gitmek istiyorsa, tercihlerin onaylattığı okul müdürlüğüne gidip 'ben tercihlerimden vazgeçtim' diyerek iptal ettirmesi gerekiyor. Bu kayıtlar silinmezse e-okul bilgi işlem ekranları, özel okullara kayıt imkanı vermez. Öğrencilerin özel okullara kayıt için gittiklerinde sorun yaşamamaları için tercihlerini onaylattıkları okullara gidip tercihlerinden vazgeçtiğini mutlaka bildirmeleri ve iptal ettirmeleri gerekiyor."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA