• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel İdareden destek
21 Eylül 2011 Çarşamba 16:52

Özel İdare'den destek

Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesinde oluşturulan örnek üzüm bağları, İl Özel İdaresi'nin teşvik ve desteğiyle yüksek sisteme dahil edildi.
Hüyük ilçesine bağlı Kıreli beldesinde oluşturulan örnek üzüm bağları, İl Özel İdaresi'nin teşvik ve desteğiyle yüksek sisteme dahil edildi.
    
Kıreli Belde Belediye Başkanı Ali Mermer, yaptığı açıklamada, kendisinin de yerleşim biriminde örnek bir üzüm bahçesi oluşturduğunu belirtti.
    
Konya İl Özel İdaresi'nin teşvik ve desteğiyle beldede üzüm bağcılığının geliştirilmesi amacıyla bazı üreticilerle örnek bahçeler oluşturulduğunu ifade eden Mermer, şunları söyledi:
    
''Kendime ait örnek bahçede 165 tane asma fidanı bulunuyor. Tamamı birbirine eşit mesafede sistematik bir şekilde dikildi, yolları açıldı, sulama sistemi kuruldu, etrafı ise tel örgülerle çevrildi. Sofralık olan bu üzüm fidanlarını diktikten bir yıl sonra İl Özel İdaresi, yüksek sisteme alınması ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Örnek bahçelerin sahiplerine yüzde 25'lik katkı payının karşılanması halinde asma fidanlarının yüksek sisteme dahil edilmesi için gerekli teşviğin sağlanacağı belirtildi. Bunun üzerine ilgili katkı paylarını yatırdıktan sonra bahçelerimizdeki asma fidanları sisteme dahil edildi.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA