• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel hastanelerde var devlet hastanelerinde de olacak
27 Mayıs 2010 Perşembe 17:24

Özel hastanelerde var devlet hastanelerinde de olacak

Sağlık Bakanlığı sağlık kuruluşlarında vatandaşlarla görevliler arasında yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.
Sağlık Bakanlığı sağlık kuruluşlarında vatandaşlarla görevliler arasında yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.
 
Özel hastaneleri örnek alan bakanlık, devlet hastanelerinde halkla ilişkiler personeli bulunduracak. Alanında eğitim almış, deneyimli ve sorumluluk sahibi kişiler arasından seçilecek halka ilişkiler görevlileri vatandaşlara hastaneye girişinden işlerinin tamamlanmasına kadar bütün aşamalarda yardımcı olacak.
 
Sağlık Bakanlığı tarafından valilere gönderilen "Halkla İlişkiler Personeli ve Tıbbi Sekreter İstihdamı" hakkındaki genelgede, hastanelerde halkla ilişkiler hizmetlerinin "Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun" kapsamında yürütüldüğü hatırlatıldı.
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzalı genelgede, bu personel ile hasta ve hasta yakınları arasında istenmeyen olaylar yaşandığına dikkat çekildi.
Hastanelerde hizmet kalitesinin artırılmasını istediklerine işaret eden Tosun, sağlık hizmet sunumunda kaliteli hizmet beklentisinin arttığına vurgu yaptı.
 
Sağlık hizmet sunumunda, yeterli fiziki şartlar, gelişmiş tıp teknolojisi, nitelikli sağlık insan gücü ve tıbbi hizmetin kalitesinin yanı sıra, sağlık hizmetinin sunuluş biçiminin büyük önem arz ettiğini ifade eden Tosun, personelin hasta ve hasta yakınlarına davranış biçiminin hizmet kalitesi açısından değerlendirilmesinin şart olduğunu kaydetti.
 
HALKLA İLİŞKİLER PERSONELİ ÖZENLE SEÇİLECEK
 
Bakanlık genelgesinde, muayene, tetkik, tahlil ve tedavi amacıyla hastanelere başvuranların karşılanış biçimi, hastanede kaldıkları süre içerisinde personel ile ilişkilerinin düzeyi, bilgilendirmenin yeterli yapılması, yönlendirme, danışma ve rehberlik hizmetlerinin sunuluş tarzının hastaların sağlık kuruluşundan memnun olarak ayrılmalarında önemli bir unsur olduğu vurgulandı.
 
Bakanlığa bağlı hastanelerde halkla ilişkiler, yönlendirme, danışma ve rehberlik hizmetlerinin güler yüzlü ve işini bilen personel tarafından yapılması gerektiği bildirilen genelgede şu ifadelere yer verildi: "Hasta ve hasta yakınlarını karşılama ve yönlendirme görevini üstlenerek yüz yüze irtibat kuracak personelin, bu alanda eğitim görmüş, deneyimli ve sorumluluk sahibi kişiler arasından seçilmesi gerekmektedir. Hastane girişlerindeki danışma ve yönlendirme birimlerinde, hasta ve hasta yakınlarının yoğun olduğu hizmet alanları içerisinde görev yapan özel güvenlik personelinin halkla ilişkiler faaliyetlerini yürütebilecek niteliklere haiz personel arasından seçilmesi ve bu personelin periyodik olarak hizmet içi eğitime tabi tutularak uygulamalar konusunda sürekli bilgilendirilmeleri gerekmektedir. Ayrıca, bu personelin, mümkün mertebe sadece güvenliğin elzem olduğu hastane girişlerinde görevlendirilmeleri uygun olacaktır."
 
GÜVENLİK ELAMANI AZALTILACAK, HALKLA İLİŞKİLER PERSONELİ ALINACAK
 
Genelgeye göre, hastanelerdeki özel güvenlik görevlisi ihtiyacı kurumun şartları da dikkate alınarak asgariye indirilecek. Yerine halkla ilişkiler alanında eğitim veren okullardan mezun olmuş sertifika sahibi ve yeterli deneyimi olan personelin istihdamı sağlanacak. Bu süre zarfında, işten ayrılan özel güvenlik personelinin yerine de halkla ilişkiler alanında çalıştırılacak eleman alımı yoluna gidilecek.

Diğer taraftan, hastanelerde tıbbi dokümantasyon, tıbbi arşiv, sağlık kurulu, poliklinikler, hasta kabul birimleri ile hasta katlarında, tıbbi kayıtların tutulması ve yazışmaların yürütülmesi, bilimsel toplantılarda kayıtların tutulması ve tutulan kayıtların deşifre edilmesi gibi hizmetlerin, tıbbi sekreterlik ve dengi okullardan mezun olmuş ve tıbbi sekreter unvanı almış sağlık personelinin çalıştırılması planlanıyor. Hastane yönetimlerince yapılan hizmet alımı ihalelerinde, ilk etapta, tıbbi sekreter unvanlı personel istihdamına öncelik verilmesi, bilgisayar sertifikası bulunan personel istihdamının ise ancak tıbbi sekreter unvanlı personel bulunamadığı durumlarda tercih edilmesi yoluna gidilmesi istenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA