• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öz yönetim gibi fantezilerin demokratik toplumlarda karşılığı yoktur
28 Aralık 2015 Pazartesi 14:18

'Öz yönetim gibi fantezilerin demokratik toplumlarda karşılığı yoktur'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Özerklik, öz yönetim, kanton yönetimi gibi fantezilerin, demokratik olgunluk içerisinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmede bulunan Kalın, devletin ve hükümetin tam bir kararlılık içerisinde, bütün kurumlarıyla eş güdümlü olarak teröre karşı etkin bir mücadele verdiğini bildirdi.

Terörle mücadelede son dönemde bazı kayıpların olduğunu, dün de 3 güvenlik görevlisinin şehit düştüğüne dikkati çeken Kalın, şöyle konuştu:

"Öncelikle onlara ve diğer bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hiçbir ülke, vatandaşlarını bir terör örgütü tarafından terörize edilmesine, saldırıya uğramasına, evinin, barkının işgal edilmesine asla izin vermez. Hiçbir demokratik ülke adı ne olursa olsun sokaklarına hendek kazılmasına izin vermez. Hiçbir ülke, bir terör örgütünün siyasi hesapları nedeniyle toplum içerisinde husumet ekilmesine asla izin vermez. Gene hiçbir demokratik ülke, hiçbir toplum, terör, şiddet, siyasi hoyratlık ve şehir eşkıyalığı yaparak mevzi kazanmaya çalışanlara, terör örgütlerine ve onların uzantılarına müsaade etmez" diye konuştu.

"Ölüm üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonu bellidir"

"Zaman zaman dile getirilen ve dün açık ifadesi kullanılan ayrılma, bölünme, işte öz yönetim, kanton yönetim vesaire gibi fantezilerin de demokratik olgunluk içesinde hareket eden toplumlarda bir karşılığının olmadığını ifade etmek isteriz" diyen Kalın, şunları kaydetti:

"Başkalarının ölümü üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanların sonu bellidir. Bundan sonra da farklı olmayacaktır. Bu çerçevede terör örgütün yaptığı cinayetler ortadayken bunları adeta aklamaya çalışan, terörü, şiddeti güzel göstermeye, şirin göstermeye çalışanların abesle iştigal ettikleri ortadır."

"En büyük kötülüğü kendilerine oy verenlere yapıyorlar"

Türkiye üzerinde daha önce denen operasyonların boşa çıktığını vurgulayan Kalın, şunları kaydetti:

"Türkiye topraklarının mayası bellidir. Bugün bu fantezileri dile getirenler, milletin kendilerine 1 Kasım'da verdiği ya da açtığı siyasi krediyi bu şekilde dağa ipotek ederek, örgütün vesayetinde siyaset yaptığını zannedenler aslında en büyük kötülüğü kendilerine oy veren o insanlara yapıyorlar. Bizim tabii ki milli iradeye saygımız var, o partiye oy verenlere de saygımız vardır ama zannediyorum, bu yapılan son açıklamalar, her fırsatta terör örgütüne arka çıkma çabasını da bu vatandaşlarımız da gayet iyi, açık ve net bir şekilde görüyorlardır. Bu planlar tutmayacaktır, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kimsenin gücü yetmez"

"Vakur bir duruş sergiledik"

Kalın, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "24 Kasım günü yaşanan hadiseden bugüne kadar devlet, millet olarak ortaya koyduğumuz tavır ortadır. Son derece ciddi, samimi, sorunu çözmeye yönelik ama vakur bir duruş sergiledik. Buna mukabil Rus tarafının tahrik edici, kara propagandaya yönelen seviyesiz açıklamaları maalesef devam etti. Biz yine bu sorunun, müzakere yoluyla, diplomatik kanallardan çözülmesinden yanayız. Bu konuda bizim kapattığımız herhangi bir kapı söz konusu değil. Elbette karşı taraf da buna olumlu cevap verirse biz gerekli adımları atar, ilişkilerin normalleşmesi için yapılması gerekenleri de birlikte yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin Filistin konusunda tutumu net"

Türkiye ve İsrail arasındaki müzakereler konusunda da açıklama yapan Kalın, şöyle konuştu: "Türkiye'nin özellikle Filistin konusunda, Filistin halkının özgürlük mücadelesi, adalet ve onur mücadelesi konusundaki tutumu açık ve net bellidir. Anlaşma imzalansa da imzalanmasa da Türkiye, Filistin halkının kendi devletine kavuşana kadar bu mücadelesinin yanında olmaya devam edecektir. İki devletli formül hayata geçene kadar Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya devam edecektir. Bu noktada bizim pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değil."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA