• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oyun bitiyor...
30 Nisan 2013 Salı 14:09

Oyun bitiyor...

Bankaların ek hesap oyununda son noktayı BDDK koydu. Kurul, şikayetler üzerine bankalara 'ek hesap için ayrı bir sözleşme düzenleme ve müşterilerin talebinin yazılı olarak alınması şartını getirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tüketicilerden gelen yoğun şikayet üzerine dün ‘ek hesaplarla’ ilgili operasyon yaptı. Kurul, aldığı karar ile ek hesaplar için ayrı sözleşme düzenlenmesini ve müşterilerin talebini yazılı alınması şartı getirdi.

Bu düzenleme ile bankaların müşterilerinden habersiz ek hesap açma dönemi sona erdi. Alınan karar yarından itibaren yürürlüğe girecek. Mevcut sistemde, ek hesaplarla ilgili bir düzenleme olmadığı için, bankalar müşterilerinden habersiz ya da kredi sözleşmeleri içinde imzalanan bir belge ile ek hesap açabiliyordu. Bankalar ek hesaplar için ayrı bir sözleşme ve müşterisinden, “ek hesap açılmasını istiyorum” şeklinde bir de kanıtlanabilir yazılı belge alacak. Kredile mevduat hesabı, tüketicilerin bir anlamda nakit ihtiyaçlarını karşılıyor. Ve bankanın müşterisine açtığı kredi olarak kabul ediliyor. Ancak faizleri, kredi kartı faizlerinin iki üç katına ulaşıyor. Halen kredi mevduat hesaplarına aylık yüzde 5 faiz uygulanıyor. Bu da, binlerce tüketicinin fahiş faiz ödemesine yol açıyor.

SIRADA ÜCRET VE KOMİSYONLAR VAR

BDDK, ek hesapların dışında, en çok şikayet edilen konulardan olan kredi kartı aidatı ve kredilerden alınan ücret komisyonlarıyla ilgili de çalışma yürütüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde de, aidatları bir standart getirilmesi ve aidatlar için de ayrı sözleşme düzenlenmesi öngörülüyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA