• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otel gibi hastahane yakında..
25 Ocak 2011 Salı 22:21

Otel gibi hastahane yakında..

Konya Numune Hastanesinin yeni binasının inşaatına bu yıl içerisinde başlanması hedefleniyor. Siyasileri karşı karşıya getiren hastanenin projesi, 2010 yılında tamamlandı.

1915’te faaliyete geçen Konya Gureba Hastanesi’nin kapasitesi 10 yataklıydı. İsmi değişti Numune Hastanesi oldu, kapasitesi 600 yatağa çıktı. Başhekim Op. Dr. Halil İbrahim Topatan, yeni hastane projesi hakkında bilgi verdi. Projenin hayata geçirilmesiyle hastalara daha geniş alanların ayrılacağını ve otel konforunun sunulacağını belirten Topatan "Hedefimiz 2011 yılında temeli atmak. TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu sene Konyalılara müjdeyi vermek istiyoruz. Konya Numune Hastanesi, halen 600 yatak ile hizmet veriyor. Yeni yapılacak modern hastane her ne kadar 500 yataklı gibi görünse de, bunun şu anki değerlendirmelere göre kıyaslandığında, 800 yataklı muadili gibidir. Hasta başına yaklaşık 176 metrekare yer ayrılacaktır. Yeni hastanede 125 bin metrekarelik bir kapalı alanda hizmet vereceğiz" dedi.

Numune Hastanesi'nin şu anki en büyük probleminin otopark sorunu olduğunu ifade eden Topatan, yeni bina ile birlikte yaklaşık 1350 araçlık bir otoparkın da oluşturularak bu problemi çözeceklerini ifade etti. Hastanenin kademe kademe yapılacağını belirten Başhekim Topatan, mevcut hastaların inşaattan etkilenmeyeceğini söyledi.   Topatan "Yakın zamanda Konya Numune Hastanesi olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezini de açacağız. Ahmet Özcan Caddesinde de semt polikliniğini hayata geçireceğiz. Bunların müjdesini tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA