• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otel fiyatları geçen yıl ile aynı mı kalacak?
08 Şubat 2010 Pazartesi 10:46

Otel fiyatları geçen yıl ile aynı mı kalacak?

Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz, bu yaz için ''her şey dahil'' kategorisindeki otel fiyatlarının geçen yılın üzerinde olacağını tahmin etmediklerini söyledi.

Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz, bu yaz için ''her şey dahil'' kategorisindeki otel fiyatlarının geçen yılın üzerinde olacağını tahmin etmediklerini söyledi.
    

Yavuz, firma olarak 1068 yatağı Alanya-Konaklı'da olmak üzere, Konya ve Antalya'daki 3 ayrı tesiste bin 500 yatağa sahip olduklarını söyledi.
    

Bera Otelleri olarak Ocak ayını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28 ciro artışıyla kapattıklarını belirten Yavuz, bu başarıda, ayrıntıya önem verme, markalaşma ve bununla birlikte kurumsallaşma çalışmalarının önemli rol oynadığını söyledi.
    

Geçen yılın özellikle 'paket' şeklinde sahil bölgelerinde hizmet veren oteller için olumlu geçmediğini anlatan Yavuz, geçen yıl Türkiye'ye, bir önceki yıla göre 1 milyon artışla yaklaşık 32 milyon turist geldiğini ancak elde edilen gelirin yine bir önceki yıla göre geçen yıl ortalama 1 milyar dolar azaldığını vurguladı.
    

Yavuz, turistlerin çoğunun ''Paket Program-Her şey dahil'' kapsamında geldiği için bir önceki yıl her turistten ortalama kişi başına 704 dolar alınan ücretin geçen yıl 629 dolara düştüğünü, bu durumun Almanya ve Rusya başta olmak üzere turistin global ekonomik krize bağlı gelir durumundaki azalmadan kaynaklandığını dile getirdi.
    

Buna rağmen İstanbul'da geçen yıl turist sayısını artarken, Antalya'da sayısının düştüğünü, bunun da kültür turizminin Türkiye'de gelişme trendine girdiğini gösterdiğini belirten Yavuz, şunları kaydetti:''2009 yılı 'her şey dahil' için iyi geçmedi ancak, kültür turizmi gelecek vadetti. Akdeniz Çanağı'ndaki ülkelere göre Türkiye'nin turizm alt yapısı daha iyi durumda, tesislerimiz özellikle Yunanistan'a göre oldukça yeni... Fiyatlarımız Akdeniz Çanağı'ndaki tüm rakip ülkelerden daha iyi... Turizm sektörü ve otellerimiz için yerli turist her geçen gün daha önemli hale geliyor. Bu yaz için 'her şey dahil' kategorisindeki otel fiyatlarının geçen yılın üzerinde olacağını tahmin etmiyoruz. Erken rezervasyon ise kişiye en az yüzde 25 ile yüzde 40 arasında fiyat avantajı sağlıyor.''
    
     -SEYAHAT ACENTALARI DA AYNI FİKİRDE-
    
TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir, 2009 turizm döneminin beklentileri karşılamadığını, bu yaz için otellerin erken rezervasyona ve iç turizme daha çok önem verdiğini belirtti.
 
Bu yıl turizmde hedefin geçen yılın turist sayısı ve gelir rakamlarının altına düşmemek olduğunu ifade eden Özdemir, ''Bizim üyelerimizin çoğunluğu 'her şey dahil' için de tur hizmeti ya da yatak satan işletmeler. Geçen yıl turizmci açısından kötü geçtiği için 'Her şey dahil' için erken rezervasyon satışları, bu yıl en az 2 ay önce başladı. Açıklanmaya başlanan erken rezervasyon fiyatları, geçen yılın fiyatlarından fazla değil'' dedi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA