• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖSYMden üniversite adaylarına uyarı
17 Haziran 2016 Cuma 04:41

ÖSYM'den üniversite adaylarına uyarı

ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sisteminden alınarak Aday İşlemleri Sistemine kaydedilen diploma notları ve eğitim bilgilerinin kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

ÖSYM, üniversite adaylarına, Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sisteminden alınarak Aday İşlemleri Sistemine kaydedilen diploma notları ve eğitim bilgilerinin kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

ÖSYM, 2016-ÖSYS adaylarının diploma notu bilgilerinin e-Okul'dan edinilmesi, adaylar tarafından kontrolü ve okul işlemleri sisteminin açılmasına ilişkin duyuru yayımladı.

Buna göre, 2016-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde ÖSYM tarafından MEB e-Okul Sisteminden alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedildi.

Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB e-Okul sisteminden alınacak. Bu sisteme KKTC okulları dahil olmayacak.

2016-ÖSYS'ye başvuran adayların e-Okul Sisteminden temin edilen eğitim bilgileri, kontrol edilmesi amacıyla 20 Haziran itibarıyla, "https://kkis.osym.gov.tr" internet adresinden ilgili okullara,
"https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden de adaylara açıldı.

Adaylar, 20-24 Haziran arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacak.

Okul birinciliğine ilişkin itirazların da okul müdürlüklerine yapılması gerekecek. Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri, e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 24 Haziran mesai saati bitimine kadar sağlayacak.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek.

Düzeltme işlemlerinin bitmesinin ardından, ÖSYM tarafından eğitim bilgisi MEB e-Okul sisteminden 25 Haziran'da ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 25 Haziran mesai bitimine kadar MEB e-Okul'a bildirilmesi gerekiyor. Adaylar, MEB e-Okul Sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine 26 Haziran'dan itibaren "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden erişebilecek.

Duyuruda, "https://kkis.osym.gov.tr" kullanıcı bilgilerinin, "https://bmis.osym.gov.tr" kullanıcı bilgileri ile aynı olduğu belirtilerek, "https://kkis.osym.gov.tr" kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul müdürlüklerinin bu bilgilerini, ÖSYM'nin çağrı merkezinden öğrenebileceği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA