• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖSYMden 4 dilde daha e-Sınav müjdesi
19 Aralık 2017 Salı 16:29

ÖSYM'den 4 dilde daha e-Sınav müjdesi

ÖSYM, 2018 yılından itibaren Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dilleri için yapılan 2 sınava ilave olarak yılda bir kez de elektronik sınav (e-Sınav) yapılacağını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer,  ÖSYM'nin yabancı 23 dilde sınav hizmeti verdiğini, sadece İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dilleri için yılda 2 defa Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) düzenlediğini hatırlattı.

Bu dillerden sadece İngilizce için yılda 10 defa elektronik sınav hizmeti (e-YDS) sunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Özer, "ÖSYM'nin aldığı yeni kararla 2018 yılından itibaren Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dilleri için de yapılan 2 sınava ilave olarak yılda bir kez de elektronik sınav yapılacak." bilgisini verdi.

ÖSYM'nin sunduğu hizmetlerin önemli bir kısmını da yabancı dil sınavlarının oluşturduğuna işaret eden Özer, şunları kaydetti:

"Yabancı dil sınav hizmet kapasitemizi artırmak için çalışma arkadaşlarımızla süreçleri masaya yatırdık. İlk olarak yılda 2 kez yapmış olduğumuz 5 dil (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) sınavında hizmet çeşitliliğimizi artırmak istedik. Şu anda bu 5 dilden sadece İngilizce için elektronik sınav hizmeti sunabiliyoruz. Bu bağlamda, 2018 yılından itibaren diğer 4 dil için de yılda bir kez elektronik sınav hizmeti verme kararı aldık. Talep durumuna göre 2019 yılından itibaren bu diller için elektronik sınav sayısını artıracağız."

KAYNAK:AA

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA