• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖSSye girenlere müjdeli haber
09 Temmuz 2009 Perşembe 20:02

ÖSS'ye girenlere müjdeli haber

YÖK, bu yıl yapılan ÖSS'de öğrencilerin lehine çok önemli bir değişikliğe imza atıyor: ÖSS soru katsayıları arttırıldı. Barajı geçmek daha da kolaylaştı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), bu yıl yapılan ÖSS'de 165 taban puanını yüzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yüzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir düzenleme yapılması kararı alındığını bildirdi.

YÖK'ün bugün gerçekleştirilen genel kurul toplantısının ardından toplantıda görüşülen konulara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, bu yıl yapılan ÖSS'ye yönelik olarak, "Öğrenci sayısındaki azalma, kontenjanlardaki artış ve bazı testlerdeki soruların güçlüğü dikkate alınarak bu yılki sınavda 165 taban puanını yüzde 20 ortalama net başarıya, 145 taban puanını da yüzde 10 ortalama net başarıya eşleştiren bir düzenleme yapılması kararı alınmıştır' denildi.

YARIMAĞAN: KONTENJANLARDA ÇOK AÇIK KALMASIN DİYE BÖYLE BİR UYGULAMA YAPILDI

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 2009 ÖSS'de 165 ve 145 taban puanlarının elde edilmesinin kolaylaştırıldığını belirterek, "Kontenjanlarda çok açık kalmasın diye böyle bir uygulama yapıldı. Değişiklik öğrencilerin lehine." dedi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Soruların bütün testlerde eşit olmak üzere yüzde 25'ini yapan 165 alıyordu, şimdi yüzde 20'sini yapan 165 alıyor. Öğrencinin lehine bir karar alındı. YÖK'e bir kaç öneri götürmüştük. Bunu da biz önerdik." diye konuştu.

Yarımağan, böyle bir değişiklik yapılmasının gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı: "Bu sene sınava başvuran öğrenci sayısı azaldı, kontenjanlar arttı. Ayrıca, bu sene sınav da biraz zorlaşmış. Kontenjanlarda çok açık kalmasın diye böyle bir uygulama yapıldı. Biraz dengelemek için. Kontenjan açık kalmasın, daha çok öğrenci üniversiteye girsin diye. Gene biraz boş kalacak ama çok boş kalmasını önlemeye çalışıyoruz."

Yarımağan, 2009 ÖSS sonuçlarının pazar günü açıklanacağını bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA