• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Osmanlı yadigarına hakaret
11 Ocak 2010 Pazartesi 17:26

Osmanlı yadigarına hakaret

Macaristan'ın Peç şehrinde Osmanlı Yadigârı camimizin kubbesinin üzerinde yer alan hilale haç taktılar, mihraba şarap çanağı koyup,...
Bu yıl İstanbul ile birlikte Avrupa' nın kültür başkenti seçilen Peç şehrinin yetkilileri, tarihe ve dine yönelik bu muameleyi gayet sıradan görüyor.

Peç şehri yetkilileri Osmanlı zamanında inşa edilen tarihî Mümlek Hasan Paşa camisine ait hilalin üzerine haç dikmeleri şehirde yaşayan Türkleri zor durumda bırakıyor.

    Macaristan'ın Peç şehri İslam'a karşı takındığı tavır Türklerin istenmeyen girişimlerde bulunmasına da neden oluyor.

Türk vatandaşları bu konuda Türk Dışişleri Bakanlığından duyarlılık beklediklerini ifade ediyor.

Bölgede yaşayan Türkler, "Osmanlı yadigârı camimizin kubbesindeki hilale haç takmakla kalmadılar. Camimizin mihrabın önünde şarap çanağı koyarak saygısızlıklarını devam ettiriyorlar. Osmanlı, Peç şehrini terk ettiği günden itibaren her gün saat 11.00'de kilise çanları çalıyorlar" dediler.

Türkler yağmacı ve tecavüzcü gösteriliyor

İstanbul ile birlikte Avrupanın kültür başkenti seçilen Peç şehrinde yaşayan bir gurbetçi ise, Zigetvar Kalesi içindeki uygulamanın da geri kalır yanının bulunmadığını belirtiyor. Gurbetçi, "Zigetvar Kalesi içerisinde bir müze var. Bu müzede Osmanlı yadigârı bir camimiz daha bulunuyor. Bu cami içerisindeki Osmanlı askerlerinin Macar kadınlarına saldırdıklarını temsil eden çirkin üç boyutlu ağaçtan oyma kaide yapmışlar bunu kendi halklarına Osmanlı'yı barbar ve tecavüzcü olarak tanıtıyorlar. Biz Macaristan ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları olarak devletimizden bu konuda bir çalışma başlatılıp iki ülke arasında kriz olmadan bu ayıpların ortadan kaldırılmasını istiyoruz" diyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA