• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Osman Nuri Topbaş Konyalı Gençlerle Buluştu
18 Mart 2018 Pazar 00:47

Osman Nuri Topbaş Konyalı Gençlerle Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Konya Şubesi tarafından düzenlenen konferansla Osman Nuri Topbaş, Konyalılarla bir araya geldi

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Konya Şubesi’nin düzenlediği programda Osman Nuri Topbaş Hocaefendi Konyalı gençlerle buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakan Usta, İl Başkanı Abdurrahman Yasin Gündüz ile binlerce genç katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan programda Çanakkale Zaferi, İstiklal Savaşı, 15 Temmuz ve Afrin’de başta olmak üzere bugüne kadar şehit olmuş bütün askerlerimiz için dua edildi.

Konferans öncesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de ziyaret eden Osman Nuri Topbaş, gençlerin farklı konulardaki sorularını cevaplayarak sohbetini gerçekleştirdi.

Konuşmasında İslam’ın doğuşu ile cahiliye devrinden bir Asr-ı Saadet medeniyeti doğduğunu söyleyen Topbaş, “Yarı vahşi bir toplum vardı. Bir kast sistemi vardı. Soylu ve zenginler köylü ile fakirleri eziyordu. Bilhassa yetimleri itip kakıyorlardı. Bunun yanında nefsani hayatın ve ihtirasın frenleyici hiçbir şeyi yoktu. Din, ahlak, vicdan dumura uğramıştı ve sıfırlanmıştı. İçki, kumar, fahşa had safhadaydı. Dönemin aşiretlerinin İslam’a karşı çıkmalarının sebebi de buydu. Peygamberimiz ise insanlara para dağıtmadı, makam mevki de vermedi. O bir şahsiyet sahibiydi. Bizlere Peygamber Efendimizin en büyük mirası, karakter ve şahsiyet mirasıdır. O mirası yaşamamızı arzu etti. İki emanet bırakıyorum, Kur’an ve sünnetim buyurdu” ifadelerini kullandı.

Büyük ilgi gören program ilahilerle sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA