• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Örtülü, kaos için harcandı
18 Ocak 2010 Pazartesi 10:24

'Örtülü', kaos için harcandı

7.5 milyonluk örtülü ödeneğin 1.2 milyonu Eruygur'un belgelerinde bulundu: Toplantılar, afişler, maç pankartlar
Eruygur döneminde büyük bölümü darbeye zemin hazırlamak ve gizli dinleme merkezi için harcanan örtülü ödenekten, toplantılara katılanların kontör ve sigara masrafları da karşılanmış.

Ergenekon sanıklarından Jandarma eski Komutanı Şener Eruygur döneminde örtülü ödenekten yapılan ve nereye harcandığı bilinmeyen 7,5 milyon liralık kaynağın sırrı çözüldü. Eruygur'un bilgisayarında çıkan harcama kayıtlarını mercek altına alan BDDK murakıpları, söz konusu kaynağın büyük kısmı ile dinleme cihazı alınırken bir kısmı ile de, darbelerin (Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven) zeminini hazırlamak için oluşturulan Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun (CÇG) faaliyetlerinde kullanıldığını belirledi. Çay, sigara, kontör gibi ihtiyaçlar da örtülü ödenekten karşılanmış.

ERUYGUR'UN CD'LERİNDE BULUNDU

Örtülüden yapılan 13 milyon liralık harcamanın 7,5 milyon liralık kısmı gizli dinleme merkezi için, Mehmet Sanibal, Recep Cömert, Şükrü Öner, Sedat Kıyak ve M. Cem Beyazıt'a aktarıldı.1,2 milyon liralık kaynağın ise, CÇG'nin darbe altyapısı için kullanıldığı tahmin ediliyor. Eruygur'dan ele geçirilen 13 nolu CD'deki bilgilere göre, CÇG'ye 2003-04'te 200 bin dolar kaynak aktarılması kararlaştırılmış.

HİLAFETİN İLGASINA BİN 500 LİRA: 3 Mart 2004'te Ankara Ticaret Odası'nda yapılan ve kuvvet komutanlarının katıldığı, "Hilafetin İlgasının 80. Yılı Programı" için örtülü ödenekten bin 500 liralık kaynak aktarıldı. Programda, "milli ordu göreve" sloganları atılmıştı.

STADYUMDA PROPAGANDA: CÇG'nin faaliyetlerine katılanlara Atatürk posteri ve takvimlerin masrafı da ödenekten. Gençlerbirliği Stadına afiş asılması, 3 adet maç bileti, 5 adet branda afiş, bir toplantıya katılanların sigara ve kontör masrafları da örtülü ödenekten.

HÜKÜMET KARŞITI YAZARA DESTEK: Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan hakkında hakaretler içeren kitapların yazarı olarak bilinen Ergün Poyraz'a da örtülü ödenekten 2 bin 600 lira ve 450 dolar elden ödeme yapıldı. 3 bin lirayla da Poyraz'ın kitapları satın alındı.

'Milyoner çavuş' serbest bırakıldı

Ergenekon'un üst düzey sorumlusu olarak yargılanan Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı 2002-2004 yılı döneminde Jandarma hesabından aktarılan 14 milyon 330 bin liranın kaybolan 7.5 milyon liralık kısmı ile ilgili soruşturmada milyoner kurye olarak sorgulanan emekli Astsubay Recep Cömert serbest bırakıldı. Yurt dışına çıkış yasağı konulan Cömert'in imha tutanaklarını imzalayan kişi olduğu belirlenirken soruşturma sırasında parayı kullandığı iddia edilen kişilerle Eruygur'un emekliye ayrılmasının ardından belgeleri imha edilen kişilerin aynı olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Star Gazetesi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA