• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Örtü yasağı kalkmalı
19 Aralık 2012 Çarşamba 09:51

'Örtü yasağı kalkmalı'

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Başörtüsü yasağı kadına yapılan en büyük şiddettir. Bu şiddet artık devlet eliyle devam etmemelidir dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘'Başörtüsü yasağı kadına yapılan en büyük şiddettir. Bu şiddet artık devlet eliyle devam etmemelidir'' dedi.
Gündoğdu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Gümüşhane'de, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan'ı ziyaret etti.
Gündoğdu, burada yaptığı açıklamada, sendika olarak özellikle üyelerinin özlük hakları ve genelde ülkenin ve insanların geleceğini dert edindiklerini belirtti.
Demokratikleşme, mevzuatın insan merkezli olmasının öncelikli konuları olduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:
‘'2010 referandumu, milletin devletine geçişin Türkiye'deki ilk başlangıcıdır. Bizim esas bu konudaki hedefimiz, topyekun demokrasinin yeşerdiği bir anayasadır. Özgürlüğü engellenen kesimler içerisinde öyle bir kesim var ki bunlar başörtülülerdir. Yıl 1930, kadına seçme hakkını vermişiz, 1934'de seçilme hakkını vermişiz, yıl 2012, kadın başbakanı seçiyor ama kadının ne giyeceğine hala devlet karar veriyor. Bu çok antidemokratik bir tavırdır. Başörtüsü yasağı kadına yapılan en büyük şiddettir. Bu şiddet artık devlet eliyle devam etmemelidir.''
Kılık kıyafet yönetmeliğine de değinen Gündoğdu, ‘'Asıl soru şu, öğretmeni dururken neden öğrenciden başladınız? Asıl devlet adına iş üretenden başlamak gerekiyordu. Bu zamana kadar yönetmeliklerle, genelgelerle imam hatiplerde ve diğer okullarda Kur'an dersinde başörtüsü görünür oldu. Bardağın yarısı doldu ama dolma biçimi sağlıklı değil. İmam Hatip Lisesi'nde okuyana ‘istersen örtünebilirsin' deniliyor, genel liselerde ‘istersen örtünebilirsin' tercihi yok. ‘Kuran dersinde örtünebilirsin, matematik dersinde örtünemezsin', burada okula ve derse özgürlük değil, öğrenciye, bireye özgürlük kapısının aralanması lazım'' diye konuştu.
‘Örtü yasağı kalkmalı'
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası, (Bem-Bir-Sen) Antalya'da gerçekleştirilen Tüzük Tadil Kongresi'nde oy birliği ile aldığı kararları, çalışanlarının yaşadığı problemleri ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Bem-Bir-Sen tarafından açıklamada, “Toplumun her kesimini kucaklayabilecek, halk iradesine dayalı yeni bir anayasanın oluşturulmasında, TBMM Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarının acil bir şekilde hayata geçirilmesi, ülkemizin geleceği açısından önemli bir yer teşkil etmektedir. Çalışmaların bugüne kadar sonuçlandırılamamış olmasını ve çalışmaların ağır seyretmesini “acil” koduyla sunulan Yeni Anayasa için kabul edilir bulmamaktayız” denildi.
Açıklamada, insanların kılık kıyafetiyle alakalı yanlış uygulamalardan vazgeçilmesi ve başörtüsü sorunu gibi halkın dini ve örfi gelenekleriyle çelişen mevcut sorunun giderilmesi ve yeni anayasa sayesinde ortadan kaldırılması gerektiği de belirtildi.
Yeni Akit
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA