• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ortaya çıkan tabloya saygılıyız
02 Kasım 2015 Pazartesi 09:26

'Ortaya çıkan tabloya saygılıyız'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım'da da ortaya çıkan tabloya aynen saygılıyız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Ortaya çıkan tablonun CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşıdığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, sağlıklı bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiğinden dolayı bizim sorumluluğumuz parlamentoda, parlamentoda dışında da çok daha fazla artmıştır. Bir başka önemli gerçek; Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullara gitmiştir. 7 Haziran-1 Kasım arası olağanüstü koşullar olmuştur, gelişmeler yaşanmıştır. 400'e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süre içinde. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör, can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir. 7 Haziran'da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım'da ortaya çıkan tabloya da aynen saygılıyız. Milli iradeye saygı duymak, demokrasinin temel kurallarından birisidir. Hiç kimsenin, hiçbir yurttaşımın bundan en ufak bir endişe duymamasını istiyorum."

"Oyumuz arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "İstifayı düşündünüz mü?" sorusuna, "CHP'yi diğer partilere benzetmeyin. Demokrasiyi bu ülkeye getiren partiyiz biz. Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır. Bizim oyumuz arttı. Ama oyumuz arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz. Milletvekili sayımız da arttı. Ama arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. Bütün bunları yetkili organlarımız, artı kurultay, zaten değerlendirecektir. O çerçevede hareket edeceğiz" karşılığını verdi.

Alanlarda hiç kimsenin "şunu yanlış, hatalı yaptınız" diye hiçbir adaylarına tepki göstermediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Bu şu anlama geliyor; CHP'de yaşanan değişim olumludur ve kararlılıkla devam edecektir" ifadesini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA