• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ortaöğretim ders çizelgesinde değişiklik
16 Eylül 2009 Çarşamba 17:34

Ortaöğretim ders çizelgesinde değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim ders çizelgelerini, 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan yeni üniversiteye giriş sistemine göre yeniden düzenledi.
Bu çerçevede meslek liselerinde haftalık ders saati sayısı 35'ten 40'a yükseltilerek, bu okullarda Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik gibi derslerin lise birinci sınıftan sonraki sınıflarda seçmeli olarak okutulmasına olanak sağlandı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, YÖK'ün, üniversiteye girişte uygulanacak yeni sınav sisteminde, ''katsayı'' uygulamasının tüm adaylar için eşit olması kararının ardından MEB, ders çizelgelerini yeniden hazırladı.
Üniversiteye girişte meslek lisesi öğrencilerinin diğer lise öğrencilerinden ''geri kalmaması'' için haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle Fizik, Matematik, Kimya, Biyoloji gibi dersler lise 2, 3 ve 4. sınıflarda da okutulacak. Bu dersleri meslek lisesi öğrencileri sadece lise birinci sınıfta, diğer tüm lise öğrencileriyle birlikte ortak okuyordu. Meslek lisesi öğrencileri, lise 2, 3 ve 4. sınıflarda meslek dersleri görüyor, bu dersleri almıyordu.
Yeni ders çizelgesine göre, meslek lisesi öğrencileri 2. ve 3. sınıflarda haftada 6'şar saat, son sınıfta da haftada 5 saat seçmeli ders alacaklar. Bu çerçevede öğrenciler Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji derslerini seçmeli olarak alabilecekler. Böylece haftalık ders saati sayısı toplam 40'a yükseldi.
Yeni düzenlemeyle meslek lisesi öğrencileri ayrıca Türk Edebiyatı dersini de lise 3. sınıfta haftada 2 saat görecekler. Daha önce bu sınıfta Türk Edebiyatı dersi okutulmuyordu.

-''GEOMETRİ'' ZORUNLU ORTAK DERS-

Bu arada, ÖSYM yeni üniversiteye giriş sisteminde Geometri'den de sorular yöneltileceğini açıkladığı için, bu ders tüm liselerin birinci sınıflarında ''Ortak'' dersler arasına alındı.
Lise 1. sınıf öğrencileri Geometri dersini haftada 2 saat zorunlu olarak görecekler.

-BEDEN EĞİTİMİ, RESİM, MÜZİK DERSLERİ ''SEÇMELİ ZORUNLU'' OLDU-

MEB, yeni düzenlemeyle Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinin ağırlığını da artırdı. Beden Eğitimi, Resim ve Müzik dersleri tüm liselerde ''Seçmeli zorunlu ders'' oldu.
Eski düzenlemede Beden Eğitimi dersi sadece lise 1. sınıfta zorunlu olarak haftada 2 saat okutuluyordu. Resim ve Müzik dersleri ise seçmeliydi.
Yeni çizelgeye göre lise 1. sınıfta öğrenciler Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinden birini ''Zorunlu'' olarak seçip haftada 2 saat okuyacaklar. Öğrenci seçtiği bu dersi üst sınıflarda da haftada 1'er saat görecek.
Düzenleme, bu eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlanacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA