• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ortaklık için BDDKya başvurmamış
10 Nisan 2014 Perşembe 07:18

Ortaklık için BDDK'ya başvurmamış

Katar'ın en büyük İslami bankalarından Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortak olacağı yönündeki haberlerle gündeme gelen Bank Asya'nın bu ortaklıkla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) resmi olarak başvurmadığı ortaya çıktı.

SADECE 'ÖN İZİN' BAŞVURUSU

QIB'nin Bank Asya'nın yüzde 46,5 oranındaki hisselerini almasının planlandığı, yüzde 53,5'inin halka açık şirket olması nedeniyle böyle bir satışta Bank Asya'nın tamamen QIB'nin olacağı için QIB Türkiye'de yabancı bir banka olarak faaliyete başlayacağı belirlendi. Tüm bu süreçle ilgili ise BDDK'ya sadece 'ön izin' anlamına gelebilecek şekilde bir başvuru olduğu, bunun da bankacılık işlemlerindeki ortaklık ve satışla ilgili resmi başvuru prosedürüne uygun olmadığı belirtildi. Böyle olunca BDDK tarafından da söz konusu ortaklık ya da satışın gündeme alınıp incelenmediği öğrenildi. Öte yandan ise geçtiğimiz haftalarda QIB ile ortaklık haberleri nedeniyle hisselerinde anormal artışlar olan Bank Asya'nın QIB ile olan ve BDDK'ya resmi bildirilmeyen işlemlerinden haberdar olmayan hissedarların spekülatif artışlardan etkilenip etkilenmeyeceği konusunda gözler SPK'ya çevrildi.

RESMİ İZİN YOLU İZLENMİYOR

BDDK tarafında kafalarda soru işareti oluşturan durumun ise resmi başvuru şekli varken neden izlenmediği yönünde olduğu öğrenildi. 'QIB ortağımız olabilir mi?' şeklindeki sözlü bir danışma olduğu ancak ortaklık izni ile ilgili kriterleri QIB'nin taşıyıp taşımadığının BDDK tarafından araştırılmasının dahi, bu resmi izin prosedürü olmadığı için yapılmadığı ifade ediliyor

SPK BAŞKANI YENİ ŞAFAK'A AÇIKLAMIŞTI

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ise hisselerdeki hareketliliğin olduğu geçtiğimiz günlerde yanıtlamıştı. Ertaş, 'Katarlı ortakla anlaşma olmadı' şekline dönüşen bir durumun yanıltıcılığı olmayacak mı?' sorusuna, 'Uygulamada çok oluyor. Ön görüşmeler başladı deniliyor, görüşmeye başlanan kişiler, şirketin içine giriyorlar, bilançolara bakıyorlar, ya fiyatta anlaşamıyor, ya çok riskli görüyor, sonra işlemin bozulduğu söylenen olaylar vardır. 'Görüşmelere başlandı' şeklinde ilk açıklama da yapıldı ama bir alışverişle sonuçlanmayabiliyor' cevabını vermişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA