• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ortak tavır sergilenmeli
08 Ocak 2015 Perşembe 10:07

Ortak tavır sergilenmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'teki saldırıyı şiddetle kınayarak, "Farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında ortak tavır sergilenmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki saldırıya ilişkin "Paris’te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Paris’teki terör saldırısına ilişkin açıklaması Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlandı.

"Türkiye olarak, Charlie Hebdo dergisinin Paris’teki merkezinde 12 kişinin hayatını kaybetmesine ve 20 kişinin yaralanmasına yol açan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullanan Cumhurbaşkan Erdoğan, şunları belirtti:

"Dost ve müttefik ülke Fransa’ya bu acılı gününde başsağlığı diliyor, saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz.

Bu vesileyle terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını ve hiçbir gerekçeyle mazur gösterilemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Paris’te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörizmin her türüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir.

Bizleri derinden üzen terör saldırısında hayatlarını kaybeden masum insanlar için taziyelerimizi sunuyor, yakınları başta olmak üzere tüm Fransa halkına metanet ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA