• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Örnek hayırsevere plaket
06 Kasım 2012 Salı 14:07

Örnek hayırsevere plaket

Konyanın Beyşehir ilçesinde, birikimlerini bağışlayarak yaptırdığı kendi adını taşıyan okulu ziyaret eden hayırsever memur emeklisi Süheyla Doğu Çataloğluna plaket verildi.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, birikimlerini bağışlayarak yaptırdığı kendi adını taşıyan okulu ziyaret eden hayırsever memur emeklisi Süheyla Doğu Çataloğlu’na plaket verildi.  Ankara’da ikamet ederken, Beyşehir ilçesinde eğitim çalışmalarına maddi destek vererek okul yaptıran hayırsever emekli 80 yaşındaki Süheyla Doğu Çataloğlu, baba ve annesinin isimlerinin baş harflerinin de bulunduğu “Süheyla Doğu” ismini taşıyan 8 derslikli ortaokulu görmek için ziyaret etti. Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü’nde 27 yıl memur olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve babasından kalan mirasın yanısıra birikimleriyle memleketi Beyşehir’e bir okul yaptırmaya karar veren Çataloğlu, bu kapsamda 400 bin liralık bağışta bulundu. Sadece yapılırken gelebildiği son halini göremediği okulun tamamlanıp eğitim öğretime başlamasının ardından yerinde görmek isteyen 80 yaşındaki hayırsever Çataloğlu, soluğu Beyşehir’de aldı. Okul ziyaretinde eğitim yuvasının çalışanlarıyla tanışırken, sınıfları da gezen 80 yaşındaki hayırsever, bir sınıfta öğrencilerin arasında sıraya oturdu. Duygulu anlar yaşadığı gözlenen Çataloğlu, öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulundu.
Hayırsever Çataloğlu’na yaptırdığı okulunu ziyaret etmesinden ve eğitime verdiği katkılardan dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen plaket verdi. Taşdelen’e de okulun yapılmasındaki katkılarından dolayı Süheyla Doğu Ortaokulu Müdürü Muttalip Göçken tarafından bir plaket sunuldu.
Okul bahçesinde toplanan öğrencilere de hitaben konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, hayırsever Çataloğlu’na eğitime olan katkılarından dolayı minnet ve şükran dolu olduklarını söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA