• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ormanları İnsan Kaçakçıları Yakıyor!
14 Eylül 2012 Cuma 10:31

Ormanları İnsan Kaçakçıları Yakıyor!

Umut yolcularını ölüme terkeden insan kaçakçıları korkunç bir yönteme başvurdu. Dikkatleri dağıtıp güvenliği aşmak isteyen kaçakçılar, ormanları ateşe verdi.
Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte Muğla sahilleri insan kaçakçılarının akınına uğradı. Daha geçtiğimiz hafta umut yolculuğuna çıkan kaçaklardan 63’ü, bindikleri teknenin batması sonucu öldü. ‘Karşısı Yunanistan’ denilerek Ege denizinin ortasında bırakılan 9 kaçak ise son anda kurtarıldı. Facia üzerine bölgeyi kuşatma altına alan jandarma karadan, sahil güvenlik ekipleri de denizden kuş uçurtmamaya başladı. Ancak insan tacirleri dikkatleri başka yöne çekmek için korkunç bir yöntemi devreye soktu. Datça’nın Emecik köyü yakınlarında önceki gece saat 22.00 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da şiddetli olmasıyla hızla büyüyen yangına120 orman işçisi ve 5 arazöz müdahale etti.
İLK ORMAN YANGINI DATÇA'DA YAŞANDI
Yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı, 10 hektarlık alan kül oldu. Datça’daki yangını Bodrum ve Milas’taki yangınlar izledi. Akyarlar’da çıkan orman yangınını 9 saatte kontrol altına alındı. Ürperten açıklama Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin’den geldi. Şahin, “Yangın, insan kaçakçıları tarafından dikkat dağılmak için kasıtlı olarak çıkarılmış bir yangın. Üç mülteciyi Yunan adalarına kaçırmak için bu ormanı yakanları ağaca bağlayacaksın, nasıl yanıyor görecek” dedi. Milas’taki yangının 3 farklı noktada aynı anda başladığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu da “Yangının sabotaj olduğu kesin” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA