• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ormanı yaşatmak için üzüm yetiştiriyor
30 Ağustos 2013 Cuma 14:02

Ormanı yaşatmak için üzüm yetiştiriyor

Ereğli ilçesinde yaşadığı köyüne servetini feda edip orman oluşturarak hayalini gerçekleştiren Rahim Demirbaş, ormanda büyük bir emekle oluşturduğu üzüm bağlarında yetiştirdiği üzümleri satışa çıkardı
Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşadığı köyüne servetini feda edip orman oluşturarak hayalini gerçekleştiren emekli öğretmen Rahim Demirbaş, ormanda büyük bir emekle oluşturduğu üzüm bağlarında yetiştirdiği üzümleri satışa çıkardı.

Ereğli ilçesine bağlı Beyören köyünde yaşayan emekli Öğretmen Rahim Demirbaş, doğa aşkıyla bozkır olan köyünü servetinin büyük bir kısmını harcayarak ormana çevirdi. Bu davranışıyla bir bankanın reklamında da oynayan Rahim Demirbaş, en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu bozkır olan köyünü ormana çevirmekle yaşadı. Bir ay önce hayat arkadaşı Perihan Demirbaş’ı kaybettikten sonra kendisini ormana adayan Rahim Demirbaş, ormanını yaşatmak için oluşturduğu üzüm bağlarında yetiştirdiği üzümlerini satışa çıkardı.

Üzüm bağlarının ormana destek olduğunu ifade eden Rahim Demirbaş, üzüm bağlarının ormanda çalışan insanların ihtiyaçlarını giderdiğini belirtti. Üzüm bağındaki tüm ürünlerin organik olduğunu kaydeden Demirbaş, üzüm fidelerinin dibine atılan koyun ve güvercin gübrelerinin etkisi ile üzümlerin çok kaliteli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin dünyada tekten bir ülke olduğunu dile getiren Demirbaş, her yıl yurdun çeşitli yerlerinde binlerce dönüm arazinin satıldığını söyleyerek, ülkeye sahip çıkılmadığını ifade etti. Üzüm ihtiyacı olan vatandaşları ormana davet eden Demirbaş, “Üzüm isteyen vatandaşlarımız arabalarına atlayıp gelsinler. Hem ormanımızı görsünler hem de ellerinin sevdiği üzümü kesip götürsünler. Kilo fiyatını 1 lira 25 kuruştan vereceğim” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA