• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Orhun Ene: Düş kırıklığı yaşattık
05 Eylül 2011 Pazartesi 10:42

Orhun Ene: Düş kırıklığı yaşattık

Litvanya'da yapılan 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde ilk tur A Grubu'nda Polonya'ya 84-83 yenilen A Milli Takım'ın başantrenörü Orhun Ene, oynadıkları basketbolun düş kırıklığı...

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, Polonya'ya 84-83 yenildiğimiz maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın Polonya için de ''ölüm-kalım'' maçı olduğuna dikkati çekti.

Ene, ''Bu maçı böyle oynamak büyük düş kırıklığı oldu. Onlardan çok daha iyi takımız, çok daha iyi oyuncularımız var, ancak hiçbir periyotta savunmada ve hücumda iyi oynayarak, maça ağırlığımızı koyamadık. Böyle bir maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz'' dedi.

Polonya'dan 84 sayı yediklerini belirten Orhun Ene, ''Bizim ne olursa olsun, 65 sayı civarında tutmamız gereken bir rakipti. Maçın sonu kafa kafaya gelince maç topunu iyi kullanarak, kazandılar'' diye konuştu.

''ELİMİZDE BİR ŞANS VAR''

Orhun Ene, Polonya yenilgisini unutup, yarınki İspanya maçına konsantre olmaları gerektiğini vurguladı.

''Yarın bu yenilgiyi telafi etmek için İspanya maçı var'' diyen Ene, ''Yarınki maç, ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maç. Bugün bizler için çok önemli olan bir maçta böyle oynayarak yenilmek, prestij kaybına neden oldu. Şimdi elimizde bir şans var, ama bugünü çok düşünürsek, yarın elimizde o şansı da kaybedebiliriz'' dedi.

Oyuncularıyla toplantı yapıp, konuşacağını belirten Ene, ''Sporda her türlü sonuç var. Yarın İspanya'yı yenebiliriz. Önemli olan buradan ne kadar temiz kafalarla, bu maçın olumsuz etkilerini üzerimizden atarak, İspanya maçına çıkmamız'' ifadesini kullandı.

''NEYİ ÇALDIĞI BELLİ OLMAYAN İKİ HAKEM VARDI''

Orhun Ene, karşılaşmanın Rus hakemi Sergey Mikhaylov ve Bulgar hakemi Miroslav Tomov'un yönetimine de tepki gösterdi.

Ene, ''Bu mağlubiyette hakemler ne kadar etki etse de hakemin arkasına sığınmam, ancak hayatımda böyle bir şey görmedim. Maçı yöneten iki hakemin düdükleri Avrupa ve bizim ligimizdeki düdüklere benzer değil. Böyle sportmenlik dışı faullerden 8 sayı üst üste görmedim. Her şey bizim adımıza kötüydü, ama sahada neyi çaldığı neyi çalmadığı belli olmayan iki hakem vardı'' diye konuştu.

''İYİ MÜCADELE EDEMEDİK''

A Milli Takım'ın oyuncularından Oğuz Savaş, Polonya karşısında iyi mücadele edemediklerini ve maçı kaybettiklerini söyledi.

İspanya maçını kazanmak zorunda olduklarına işaret eden Oğuz, ''Bir arada kalıp, savaşarak yarınki maçımızı kazanmak zorundayız. İddiamızı sürdürmek istiyoruz. Litvanya maçındaki mücadeleyi bu akşam gösterebilseydik, sahadan galibiyetle ayrılabilirdik. Aynı seviyede neden mücadele edemediğimizi tespit edip, bu sorunu yarına kadar çözerek, İspanya maçını kazanmalıyız'' diye konuştu.

PIPAN: ÇOK ZOR BİR MAÇI KAZANDIK

Polonya Başantrenörü Ales Pipan, maçtan sonra oyuncularını kutlayarak, ''Çok zor bir maçı kazandık'' dedi.

Maç boyunca agresif oynadıklarını dile getiren Pipan, ''Topa sürekli baskı yaptık. Ribauntlarda istekliydik, genel anlamda iyi savaştık. Motivasyonumuz hep üst seviyedeydi. Bunun sayesinde de maçı kazanmayı başardık. Fakat yarınki maçı kazanamazsak bugün aldığımız galibiyetin hiçbir önemi olmaz'' diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA