• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Organları 3 kişide hayat bulacak
09 Temmuz 2011 Cumartesi 10:56

Organları 3 kişide hayat bulacak

Konyada bir hafta içinde ikinci organ bağışı gerçekleştirildi.
Konya’da bir hafta içinde ikinci organ bağışı gerçekleştirildi.
 
Geçtiğimiz Salı günü 11 yaşındaki Elif Fatma Işın’ın bağışlanan organlarıyla 4 hasta yeniden hayata bağlanmıştı. Organ nakil ekibi bu kez 68 yaşındaki bir hasta için seferber oldu.
 
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Nebi Akbaş’tan alınan 3 organ, nakil bekleyen 3 hasta için Antalya’ya gönderildi.

Ülkemizde organ nakli bekleyen binlerce hasta var. Organ ve doku naklinde toplumsal duyarlılığın sağlanmasında ise gönüllü sağlık çalışanlarının önemli etkisi var.

Bu görevin başarıyla gerçekleştirildiği Konya’da bir hafta içinde 2 hastanın organları bağışlandı. Geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 11 yaşındaki Elif Fatma Işın’dan alınan 4 organ, nakil bekleyen hastalara gönderilmişti.

Bu ameliyattan 4 gün sonra nakil ekibi yeni bir operasyon için toplandı. Konya’nın Hadim İlçesinde damar tıkanıklığına bağlı olarak beyin kanaması geçiren 68 yaşındaki Nebi Akbaş, 3 gündür sürdürdüğü yaşam savaşını kaybetti.

Doktorların desteğiyle Akbaş’ın organlarını bağışlama kararı alan ailesi 3 kişiyi yeniden hayata bağlamış oldu.

2 buçuk saat süren bir operasyonla Nebi Akbaş’tan alınan iki böbrek ve karaciğer Antalya Medical Park Hastanesine gönderildi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Fatma Şengül duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA