• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Organik pazara vatandaşlardan yoğun ilgi
17 Kasım 2012 Cumartesi 17:30

Organik pazara vatandaşlardan yoğun ilgi

Konyanın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Konya'nın ilk yüzde yüz ekolojik organik ürün pazarında düzenlenen 4. Geleneksel Meram Organik Ürün Şenliği'ne vatandaşlar...
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Konya'nın ilk yüzde yüz ekolojik organik ürün pazarında düzenlenen 4. Geleneksel Meram Organik Ürün Şenliği'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Melikşah Mahallesi Organik Pazar alanında düzenlenen şenlikte konuşan Meram Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akdaş, "Konya’nın ilk organik ürün pazarı olan Melikşah pazarımızda tohumdan hasada, hasattan son kullanıcıya ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında insana ve ekosisteme zararlı hiçbir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ürünler her hafta cumartesi günleri vatandaşımıza sunulmaktadır. Hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu güzel festival ile amacımız organik ürünün önemini vurgulamak, pazarımızı tanıtmak ve sizlerle bir arada olmaktır” dedi.
Organik Ürün Yetiştiricileri ve Satıcıları Derneği adına bir konuşma yapan Osman Kaya ise, organik ürünün üretiminde de, tüketiminde de çok özenli olunması gerektiğini söyledi. Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Alparslan ise, Konya’da organik tarımın hızlı bir şekilde geliştiğini belirtti.
Konya İl Genel Meclisi Başkan Ali Selvi de, "Konya olarak böyle güzel bir şenliği ziyadesiyle hak ettik. Organik ürün yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda çok güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. 4 yıl önce Meram'ın dağlık köylerinde organik ürün yetiştirilirken böyle bir pazarı hayal ediyorduk. Hayallerimiz gerçek oldu" şeklinde konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da, "Meram Belediyemize, organik ürünlere verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Organik tarım ülkemizde hızlı bir şekilde gelişmekte ve hükümet olarak buna destek vermekteyiz. Organik ürün kullanımı insan hayatı için çok büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Meram Belediyesi tarafından programa katılan konuklara, organik ürün ikramı yapıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA