• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Orduda dizaynın belgesi!
15 Ekim 2017 Pazar 16:38

Orduda dizaynın belgesi!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın mahkemeye gönderdiği belgeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan AK/MAK timleriyle ilgili çarpıcı bir detayı orataya çıkardı

Buna göre darbeci general AkınÖztürk, TSK yönergelerine aykırı bir şekilde, FETÖ’nün amaçları doğrultusunda birimi yeniden dizayn etti.

İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 270 sanık hakkında açılan darbe girişimi dava dosyasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmek isteyen Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ile Arama Kurtarma Timleri’yle (AK) timleri ile ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen belgeler de girdi. Mahkeme, 25 Mayıs 2017 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’na bir yazı yazarak MAK ve AK Timlerinin iki merkezde toplanması projesinin ne zaman başladığını ve projeyi kimlerin yürüttüğünü sordu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da verdiği cevapta projenin darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk’ün direktifi ile başladığını kaydetti. Yazıda Öztürk’ün, “Geleceğe yönelik daha etkin görev icra edilebilmesi maksadıyla, AK/MAK birliklerinin merkezi konuşlanması ve kullanımına ilişkin konsept çalışmaları” direktifi ile projeye başladığı ifade edildi.

Komutanlığın gönderdiği bilgi ve belgelerde, 12 Şubat 2014 tarihinde projeye ilişkin “AK Birliklerinin İki Merkezde Birleştirilmesi” toplantısına FETÖ üyeleri eski Personel Kurtarma Şube Müdürü Gökhan Şahin Sönmezateş’in ve Albay Murat Karakuş’un da katıldığı belirtildi. Sönmezateş ve Karakuş’un toplantıya katılmalarına rağmen, toplantı katılımcı listesinde imzalarının bulunmadığına dikkat çekildi. Toplantıda Sönmezateş’in açılış konuşması yaptığı ve Karakuş’un ise brifing verdiği belirtildi. Toplantıda alınan kararların, toplantıya katılan birlik temsilcilerinin görev yaptığı birliklere teamüllere aykırı olarak dağıtımının yapılmadığı da kaydedildi. Bu işlemin TSK Karargah Hizmetleri Yönergesi’ne uygun olmadığı belirtilerek, sadece toplantıyı düzenleyen işlem makamı olan Personel Kurtarma Şube Müdürlüğü’ne dağıtımın yapıldığı vurgulandı.

AK ile MAK timlerinde yapılan yeniden dizayn kararları Akın Öztürk dahil 20 subay tarafından imzalandı. Kararı imzalayan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Şanver son olarak belgeyi Öztürk’ün onayına sundu.  

Mahkemeye gönderilen belgelerden birinde MAK/AK timlerinin FETÖ lehine yeniden yapılandırılması talimatı yeraldı. İlgili talimatta ise Öztürk imzası bulunuyor. 

luyav_1508055715_804.jpg

DEMİRARSLAN’IN KATKISI YOK

Projeye başlama kararının Akın Öztürk’ün emri doğrultusunda olduğu kaydedilen yanıtta, tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan hakkında da yanıtlar verildi. Mahkeme, MAK timlerinin bir merkezde toplanması projesine karar ya da destek verdiği, bunun da FETÖ’nün hedeflerine yönelik bir işlem olduğu yolunda iddialar bulunan Demirarslan’ın projedeki katkısı ve katılımının ne olduğunu sordu. Hava Kuvvetleri de, yapılan incelemeyle Demirarslan’ın katkısı ve katılımına dair herhangi bir evraka ulaşılamadığını, sadece birleştirme onayı alındıktan sonra komutanlık tarafından yayımlanan uygulama emrinde parafesi olduğunu açıkladı.

KARAR

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA