• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oralar yol geçen hanı değil
02 Eylül 2012 Pazar 09:48

'Oralar yol geçen hanı değil'

Başbakan Erdoğan, parlamentoda mutabakat sağlanırsa yerel seçimlerin 4-5 ay öne alınabileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanaltürk televizyonunda gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, son dönemde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında bugüne kadar işsizliğin birinci sırada yer aldığını ancak son araştırmada terörün ön plana çıktığını bildirdi.
Parlamento'da bulunan bir siyasi partiyi ''demokrasi mücadelesi olan veya demokratik parlamenter sisteme inanmış veya demokrasi ile biz ülkede bir şeyler yapalım diye düşünen siyasi parti'' olarak görmediğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
''Çok açık ve net, son olarak eş başkanlarından bir tanesinin yapmış olduğu açıklama bu ülkede, bu ülkenin gerçek evlatlarının, bu ülkenin ben vatandaşıyım diyenlerinin hepsinin ciğerini dağlamıştır. Nedir bu, '400 kilometre PKK'nın kontrolü altındadır.' Bir defa bu tespit bu ifade çok çok büyük bir yalan. Yalanın ötesinde sen kimden yanasın? Teröristten veya terörden yana mısın? Yoksa bu ülkede terörü yok etmek isteyenlerden yana mısın?''

Oralar yol geçen hanı değil
Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için açılan kamplarla ilgili değerlendirmelerine de tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu:
''(Bu kamplara gireceğim) diyor. Nasıl gireceğin önemli. Bunun emrini biz veririz. Oralar yol geçen hanı değil. Öyle her istediğin yere gireceksin. Böyle şey yok. Çünkü buradaki insanların can güvenliği bizden sorulur.''

Yerel seçimleri öne almamız mümkün
Yerel seçimler konusunda kurmaylarına, 'MHP ve CHP ile görüşün' talimatı verdiğini ifade eden Erdoğan, ''Ona göre burada tarihi mutabakatımızı da sağlarsak, yerel seçimleri şöyle 4-5 ay öne almamız mümkün''dedi.

Son seçimden 2 puan yukardayız
Yeni oluşacak ekiple 2015 seçimlerine çok daha farklı girmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, bu süreçte partiye yeni isimlerin katılabileceğini kaydetti.
Erdoğan, kamuoyu yoklamaları konusunda, "Hamdolsun bizim son seçimlerden sonra yine 2 puan yukardayız. CHP konumunu koruyor, MHP biraz düşük vaziyette" dedi.

Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığına inanmıyorum
Başbakan Erdoğan, Hüseyin Aygün'ün terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili yaptırdıkları bir kamuoyu araştırması olduğunu belirterek, kamuoyunun kaçırılma olayına inanmadığını, bunu gerçekçi bulmadığını söyledi.
Erdoğan, bir gazetecinin ''CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığına mutmain değilmişsiniz gibi algıladım'' demesi üzerine, ''Şüphelerim var, doğrusu inanmıyorum'' diye konuştu.

Çiçek'in ''Milli Mutabakat Metni''
Başbakan Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in hazırladığı ''Milli Mutabakat Metni''ne ilişkin soru üzerine, Çiçek'in iyi niyetinden şüphesi olmadığını vurguladı.
Erdoğan, ''Fakat Meclis Başkanım bugüne kadar yaptığı şekilde bir uygulama yapsaydı çok daha isabetli olurdu. Partilerin grup başkanlarıyla grup başkanvekilleriyle bir araya gelmek suretiyle bu işi değerlendirseydi çok daha isabetli olurdu'' diye konuştu.

Eş durumu için talimat verdik
Eş durumu tayini konusunda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den bu konuda yoğun bir çalışma yapmasını istediğini bildiren Erdoğan, ''Bir de tabii biliyorsunuz bazı meslekler var ki asker gibi, polis gibi, yargı gibi, öğretmenlik gibi bu konularla ilgili o sorunu çözmek için gerekli talimatı verdik. O sorunu da inşallah çözmenin çalışmasını da yapıyoruz'' diye konuştu.

İkinci eğitim harçları
''İkinci eğitim için harçların kalkmasıyla ilgili bir çalışma olup olmadığı'' yönündeki soru üzerine Başbakan Erdoğan, bunların bütçeyi ciddi manada sıkıntıya sokabileceğine işaret etti.

Evlatlarına ihanet
Başbakan Erdoğan, 4+4+4 sistemiyle 66 aylık çocukların okula kaydındaki doktor raporu tartışmalarına ilişkin, ''Bu 66 ay meselesinde gidip rapor alanları ben evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye? 'Benim evladım geri zekalıdır' diyor. Yani iki ay mı senin evladını iyi noktaya getirecek?'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA