• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Operasyondan ilk görüntüler
22 Şubat 2015 Pazar 14:08

Operasyondan ilk görüntüler

Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için askeri operasyon düzenlendi.

TSK’ya bağlı tankların ve kara unsurlarının katıldığı operasyonla türbedeki manevi emanetler ile Süleymah Şah Saygı Karakolu’nda görev yapan bordo bereli askerler ve Türkiye’ye getirildi.

TSK'nın Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik başarılı operasyonuyla Suriye'den Türkiye'ye getirilen manevi emanetler, yine Suriye topraklarında bulunan Eşme'de muhafaza edilecek.

Dün gece 9.02'de başlatılan 2. operasyonla Suriye Eşmesi'ndeki bir bölge kontrol altına alındı ve Türk başrağı göndere çekildi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda düzenlediği basın toplantısında da, "Bu emanetler, nakli kubur yine dini bir törenle birkaç saat içinde, geçici bir kaç günlük bir mekanda yine Türkiye'de muhafaza edilecek. İnşallah, kontrol altına aldığımız Suriye Eşmesi tarafındaki bölgede, ki şu anda orada bayrağımız dalgalanmaktadır, askerlerimiz orayı kontrol altına almışlardır" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA