• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harekat an meselesi
13 Kasım 2016 Pazar 10:44

Harekat an meselesi

PYD’nin El Bab’a 11 kilometre mesafedeki 4 köyü ele geçirmesi üzerine bin 500 muhalif ilçeyi kuşattı. Türkiye’den sevk edilen 40 tank ve 15 zırhlı aracın da yer alacağı operasyonun başlaması an meselesi.

El Bab'a yönelik PYD terör örgütü tehdidinin artması TSK destekli muhalifleri harekete geçirdi. İlçe merkezine 11 kilometreye kadar yaklaşan PYD terör örgütü son olarak 4 köyde kontrolü sağladı. Dün öğle saatlerinde acil toplanan Suriyeli muhalifler, El Bab operasyonu için düğmeye bastı. Tüm gruplara “5 saat içinde El Bab çevresinde olun” talimatının verildiği toplantı sonrası bölgeye askeri sevkiyat başladı.

TEMİZLEMEDEN DÖNMEYECEĞİZ

DAEŞ kontrolünde olan El Bab harekatına bin 500 muhalif savaşçı katılırken, Türkiye'den 40 tank ve 15 zırhlı araç bölgeye sevk edildi. Türkiye için PYD terör koridorunun kesilmesi açısından kritik öneme sahip El Bab, muhalifler için ise Cerablus, Çobanbey, Azez, Mera hattının güvenliğinin sağlanması sebebiyle büyük önem taşıyor. Yeni Şafak operasyon öncesi muhalif komutanlarla konuştu. “El Bab'ı DAEŞ'ten temizlemeden dönmeyeceğiz” diyen Suriyeli direnişçiler harekatın kısa sürmesini beklediklerini ve bu hafta cuma namazını El Bab'ta kılmaya and içtiklerini söylediler.

3 HATTAN BİRDEN SALDIRI

TSK tarafından kara ve hava desteği verilen Suriyeli Muhalifler, Kuzey ve Batı yönünden ve 3 hattan birden saldıracak. Bab-Çobanbey yolunu takip ederek ilerleyen Muhalif birlikler ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Şeyh Elvan, Numan köyleri ile birlikte Süsyen ve Kubbesin diğer saldırı hatları olacak. Öte yandan Taana, Tel Madik ve Karamil köylerini ele geçiren PYD ise El Bab'a 11 kilometre mesafade.

Yeni Şafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA