• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onların mutluluğu sadece filmde kaldı...
02 Aralık 2011 Cuma 13:08

Onların mutluluğu sadece filmde kaldı...

Reklamında oynadıktan sonra kendisine herkesi hayran bırakan ve geçirdiği zatürre sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Asiye'nin ailesi kızlarından geriye kalan rol arkadaşına gözü gibi bakıyor.
Konya Şeker'in reklamında oynadıktan sonra kendisine herkesi hayran bırakan ve geçirdiği zatürre sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Asiye'nin annesi ve babası kızlarından geriye kalan rol arkadaşı ''Ayşegül'' adı verilen çok sevdiği kuzuya gözü gibi bakıyor.

     Bir reklam ajansı tarafından bir firmanın çektiği reklam filminde kuzuya şeker uzatan 5 yaşındaki Asiye Enbel, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nın son gününde zatürreye bağlı ölümünün ardından ailesi kızlarının yokluğuna alışmaya çalışıyor.
     İmkansızlıklara rağmen kendi müzik aletlerini oluşturarak müzik grubu kuran çocukların konu alındığı filmde, Asiye'nin yanından hiç ayrılmayan kuzuyu kızlarının hatırası olarak gören anne Ayşe Enbel (31) ve baba İsmail Enbel her şeyden sakınıyor.
    
     -Dört gece kuzuyla yatmış- 
     Ayşe Enbel,  yaptığı açıklamada, 3 çocuğunun en küçüğü olan kızı Asiye'nin muhtar olan dedesinin evine gittiğinden reklam ajansı tarafından ''işte kuzuya şeker verecek başroldaki çocuğu bulduk'' diyerek tesadüfen keşfedildiğini ifade etti.
     Şirinliği ve sevimliliğiyle çevresi tarafından sempati kazanan kızının reklam filminde oynayacağı için çok sevindiğini hatırlatan Enbel, ''Asiye reklamda şeker yedirdiği ve yanından hiç ayrılmayan kuzu ile yakınlaşmak için 4 gün boyunca birlikte yattı. Sürekli kuzuyla birlikte gezdiler. Artık kızım eve girdiğinde kuzu da eve giriyordu'' dedi.
     Reklam filmi çekimlerinin ardından kızı Asiye'ye çok alışan kuzunun kendilerine hediye edildiğini anlatan Enbel, şunları kaydetti:
     ''Asiye'nin en iyi arkadaşı kuzu olmuştu. Bütün zamanını 'Ayşegül' adını verdiği kuzu ile geçiriyordu. Üstelik onun rol arkadaşıydı. Asiye, televizyonda kendini ve kuzuyu gördüğünde çok seviniyordu. Ancak kızımın ölümüyle bu mutluluk yarım kaldı. Asiye'nin ölümü bizi çok üzdü. Ama evlat acısına dayanmaya çalışıyoruz. Onun yokluğuna alışmak çok zor. Rol arkadaşı kuzu bile peşinden hiç ayrılmadığı kızımı ölümünden sonra bir daha göremeyince çok huysuzlaştı. Kuzuyu zor sakinleştiriyoruz. Kızımın yanından hiç ayrılmayan kuzu şimdi bizim en değerli emanetimiz. Kızım varken tek başına duruyordu ama şimdi bu şekilde durmayacak sanırım. Çünkü onun kokusunu benimsedi. Zaten filmde de görüleceği gibi kuzu kızımın yanında çok sakindi.''
     Enbel, filmden önce ''kuzuya nazar değmesin...'' diye mavi boncuk bile taktıklarını dile getirdi.
    
     -Reklam filminin detayları-
    
     Reklamda, Asiye'nin arkasından koşan kuzu küçük kızın yanında duruyor. Küçük kızın elindeki şekeri yalayan kuzu, evcil bir hayvan gibi sakinliğiyle dikkati çekiyor. Çocuklar günlük kullanılan eşyalardan müzik aleti yaparken kuzu, Asiye'nin peşinden hiç ayrılmıyor.
     Evinin merdivenine oturan Asiye, yine yanında sakince duran kuzuya şeker yalatmaya devam ediyor.
     Çocuklar imkanlarıyla oluşturdukları müzik aletiyle ritm tutarken, Asiye şeker yalattığı kuzu memnuniyetini dile getirircesine meliyor....
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA