• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onları bu sorular çok mutsuz ediyor
10 Ağustos 2010 Salı 15:15

Onları bu sorular çok mutsuz ediyor

Sosyal Hizmetlere bağlı huzurevi ve yuvalarda kalanların, ziyaretlerde kendilerine, ''Annen-baban var mı? Neden buradasın?, Kimsen yok mu?'' gibi özel sorular yöneltildiğini ve bundan üzüntü
Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, Sosyal Hizmetlere bağlı huzurevi, yurt ve yuvalarda kalanların özel günlerde ziyaretçilerinin daha fazla olduğunu söyledi.

Aile ortamından uzakta olan bu kişilerin genelde hep sevgiye ihtiyacı olduğunu belirten Güneş, ''Yuva ve yurtlarda toplam 250 kişi, huzurevinde ise 320 kişi kalıyor. Bizler elimizden geldiği kadarıyla sevgi eksikliğini onlara hissettirmemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bir de ziyaretçilerimiz söz konusu kişilerin yanında olmaya çalışıyor'' dedi.

-ONLARI, ÖZEL SORULAR ÜZÜYOR-

Ziyaretçilerin bazen istemeden de olsa çocukları ve yaşlıları üzebildiğine dikkat çeken Güneş, şunları kaydetti:

''Ziyarete gelenlerin dikkat etmeleri gereken konular var. Çocuklara ve yaşlılara 'Annen-baban var mı? Neden buradasın?', 'kimsen yok mu?', ya da yaşlı birini hasta gibi görüp ''geçmiş olsun'', gibi şeyler söylenmemelidir. Huzurevi ve yuvalarda kalan kişiler, Ramazan ayı gibi özel günlerde yalnızlıklarını daha çok hissediyor. Bu yüzden özel sorular bu insanları derinden etkileyerek mutsuz ediyor. Çünkü burada kalanların çoğunluğunun akrabaları var. Üstelik buralarda kalanlar kimsesiz değil. Bizler hep onların yanındayız. Onların akrabalarıyız. Bunun yerine yaşlıları ve çocukları onore edecek şeyler yapılmalıdır. Onlarla bir çocuk, arkadaş gibi olunmalı, moral ve motivasyonları yüksek tutulmalıdır''

-RAMAZAN AYINDA OTEL YERİNE EVDE İFTARI TERCİH EDİYORLAR-

Ramazanda çocuk ve yaşlıların otelde iftar programlarına davet edildiğini dile getiren Güneş, bir çocuk ya da yaşlının en çok istediği şeyin aile ortamı ve sıcaklığı olduğunu bildirdi.

Bu yüzden bu isteklere hep özen göstermeye dikkat ettiklerini anlatan Güneş, ''Bizler genelde çocukların ve yaşlıların aile sıcaklığını hissedebilmesi için iftar programlarının da evlerde  düzenlenmesine gayret gösteriyoruz. Daha çok mutlu oluyorlar. Yalnız olmadıklarını hissedip, hayata daha sıkı bağlanıyorlar'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA