• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onlar da nostalji oldu
22 Mart 2009 Pazar 13:12

Onlar da nostalji oldu

İlk televizyonun icadından bugüne kadar insanlara hizmet veren tüplü televizyonlar artık nostalji olmaya başladı. Plazma ve LCD televizyonlardaki indirimler, tüplü televizyonlara rağbeti azalttı.
 İlk televizyonun icadından bugüne kadar insanlara hizmet veren tüplütelevizyonlar artık nostalji olmaya başladı. Plazma ve LCDtelevizyonlardaki indirimler, tüplü televizyonlara rağbeti azalttı.


Siyah-beyaz dönemden bugüne kadar insanların kullandığı ve 37 ekrandan106 ekrana kadar her türlü zevke uygun olarak üretilen tüplütelevizyonlar, artık birer nostalji ürünü olmaya başladı. Daha az yerkaplaması ve daha kaliteli görüntü vermesi nedeniyle tercih edilen LCDve plazma televizyonlarda yapılan kampanyalar ve son olarak hükümettarafından yapılan vergi indirimi, bu ürünlere olan ilgiyi daha daarttırdı. 37 ekrandan 106 ekrana kadar seçeneklerle vatandaşlarasunulan ve bir zamanlar lüks tüketim malzemesi olarak anılan LCD veplazma televizyonları artık uygun fiyata satın almak mümkün. Konya'dabeyaz eşya ve elektronik ürün satan firmanın sahibi Memduh Ateş,insanların artık tüplü televizyonlara rağbet göstermediğini belirterek,"Artık insanlar sadece mutfak ya da yatak odasına koymak için 37 veya42 ekran televizyonları satın alıyor. Salona ya da oturma odasınakoymak için ya LCD, ya plazma televizyona daha çok ilgi gösteriyor.Zaten bu ilgiyi gören çoğu firma tüplü televizyon üretimini durdurup, LCD ve plazma üretimine ağırlık verdi" dedi.


Tüplü televizyonların arka taraflarının büyük olması nedeniyle çok yerkapladığını dile getiren Ateş, "Bu tip televizyonların tüp denilenkısmı arkaya doğru olduğu için arka kısım çok büyük oluyor. LCD veplazmalarda ise bu sorun yok. İnsanlar ince oldukları için istedikleriyere koyabiliyor. Ayrıca görüntü kalitesi ve özellikleri nedeniyleinsanlar artık tüplü televizyon yerine LCD ve plazmayı daha uygungörüyor. Bir dönem siyah-beyaz televizyonlara şimdi nasıl nostaljiolarak bakılıyorsa, kısa süre sonra tüplü televizyonlara da nostalji olarak bakmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA