• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onlar da mutlu oldu…
22 Mart 2018 Perşembe 12:55

Onlar da mutlu oldu…

Üç Ayların başlangıcı ile birlikte düzenlenen Fener Alayı ve Şivlilik geleneği 7’den 70’e herkesin ilgi gösterdiği etkinlikler ile kutlandı.

Bu yıl 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü ile aynı güne denk gelen Fener Alayı, Gökcem Konya Down Cafe’de önceki gün akşam düzenlenen harika bir program ile birlikte kutlandı.  21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü ve Fener Alayı etkinlikleri sadece özel gereksinimli gençleri ve ailelerini değil, Üniversite, Spor, Sanayi ve Siyasileri de bir araya getirdi. Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti İl, İlçe ve Kadın Kolları temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte özel gençlerimiz kendileri için hazırlanan geceyi gönüllerince eğlenerek geçirdi.

Özellikle gönüllü annelerin taze taze yaparak davetlilere ikram ettikleri yağlı bişi, kandil simidi gibi geleneksel lezzetler yoğun ilgi gördü. Gecenin hazırlanmasında büyük emekleri olan Gökcem Konya Down Cafe Kurucuları Yasemin ve Uğur Devecioğlu ailesi tüm misafirler ile yakından ilgilendi.

Program hakkında kısa bir açıklama yapan Uğur Devecioğlu, “Bu gün bizim için üç ayrı güzelliğin yaşandığı bir gün. Hem Üç Aylarımızın müjdecisi olan Regaip Kandili arifesinde idrak edilen Fener Alayı geleneği, hem 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü hem tüm bu gayretlerimizin, emeklerimizin ve yaptığımız tüm hizmetlerin gerçek sahiplerinden birisi olan Down Sendromlu yavrumuz Gökhan Devecioğlu’nun doğum günü.

Bizde düzenlediğimiz etkinlikler ile yavrularımıza ve davetlilere hem fener alayı geleneğini, hem yavrularımızın özel gününü hem oğlumuzun doğum gününü birlikte armağan ettik. Onların diğer bireyler gibi fenerler ile oynaması, şivlilik dağıtması, ateş etrafında gülüp oynamaları bizlere Cenab-ı Allah’ın nasip ettiği en güzel armağan. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri mutlu etti. Yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Devecioğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Haftası nedeniyle hazırlanan diğer etkinliklerin ise 24 Mart Cumartesi ve 25 Mart Pazar günü kutlanacağını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA