• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onlar bize yardım için oradaydı
07 Ekim 2012 Pazar 13:51

'Onlar bize yardım için oradaydı'

Mart ayında Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait helikopterin düştüğü evde yaralanan Hicaz Ahmad, kazada iki de yakınını kaybettiğini şehit olan Türk askerleri için..
 Mart ayında Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait helikopterin düştüğü evde yaralanan Hicaz Ahmad, kazada iki de yakınını kaybettiğini, şehit olan Türk askerleri için de onlar kadar üzüldüğünü söyledi.
     NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi helikopterin düştüğü evde yaşayan ve kazada yaralanan Hicaz Ahmad, TSK tarafından gezi amaçlı Türkiye'ye getirildi.
     Hicaz Ahmad, Mevlana'yı ziyaret etmek için geldiği Konya'da, kazayı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.
     Kaza anını hiç aklından çıkaramadığını belirten Ahmad, o sırada evde kendisiyle birlikte annesi ve halasının iki kızının bulunduğunu söyledi.
     Kendisinin kaza anında evin çatısında olduğunu ifade eden Ahmad, olayı şöyle anlattı:
     ''Peş peşe iki helikopter bana doğru yaklaştı. Öndeki helikopter alçaktan geçip giderken, arkadaki helikopter ise yan vaziyette hızla üzerimize doğru gelmeye başladı. Helikopter benim üzerime doğru geliyordu, şoke oldum. O an hiçbir şey yapamadım. Ben kaçayım derken helikopter hızla gelerek çarptı. Her yerim kanlar içinde, güçlükle aşağıya indikten sonra kendimden geçtim. Kaza yerine gelen Türk askerleri, beni ilk olarak Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu Doğan Kampı'na götürdüler. Burada bir kaç gün süren tedavinin ardından beni Ankara'ya getirerek tedavi ettirdiler.''
     Ahmad, kazada halasının kızlarının da hayatını kaybettiğini daha sonra öğrendiğini ve çok üzüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     ''Biri lise son sınıfa, diğeri ise lise 2. sınıfa gidiyordu. Onların çok büyük hayalleri vardı, doktor olarak halkımıza hizmet etmek istiyorlardı. Kısmet değilmiş. Allah böyle olmasını isteyince bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Türk yetkilileri de acılarının o kadar büyük olmasına rağmen, bizimle ilgilenmeyi hiç ihmal etmediler. Bize karşı ellerinden gelen her türlü yardımı esirgemediler. Biz, kazada hayatını kaybeden halamın kızları için ne kadar üzüldüysek, şehit olan Türk askerleri için de o kadar üzüldük. Çünkü onlar bize yardım için oradaydı.''
    
     -Mevlana'yı ziyaret etti-
    
     TSK'nın Kabil'de açtığı meslek edindirme kursuna öğrenci olarak kabul edildiğini, bu kurs kapsamında diğer kursiyerler ile birlikte Türkiye'ye gezi için geldiklerini anlatan Ahmad, ''Daha önce tedavi için Türkiye'ye gelmiştim ancak Mevlana Hazretleri'nin türbesini ziyaret edememiştim. Bu fırsattan yararlanarak, Afganistan'ın Belh şehrinde doğan, bu açıdan ayrı bir yakınlık duyduğumuz Mevlana Hazretleri'ni ziyaret ederek, dua ettim, çok mutlu oldum'' diye konuştu.
    
     -Helikopter kazası-
    
     16 Mart 2012'de NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi helikopterin bir evin üzerine düşmesi sonucu, 12 Türk askeri şehit olmuş, evde bulanan 2 Afgan vatandaşı da hayatını kaybetmişti.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA