• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Onkoloji hastanesi hizmete başladı
08 Ocak 2010 Cuma 15:44

Onkoloji hastanesi hizmete başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde üniversite, İl Özel İdaresi, iş adamları ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde üniversite, İl Özel İdaresi, iş adamları ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan Onkoloji Hastanesi Radyoterapi Ünitesi hasta kabulüne başladı.
Modern alt yapı ve donanımının yanı sıra son teknoloji ürünü cihazları ile Onkoloji Hastanesi'nin en kısa sürede tam kapasite çalışacağı müjdesini veren SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Hastalarımız uzun yıllar il dışında tedavi olmak zorunda kaldı. Tedavisi çok pahalı olan ve uzun bir süreç gerektiren kanserle mücadelede çok önemli bir adım attığımıza inanıyorum. Hastanede sosyal güvencesi olan hiçbir hasta ek ücret ödemeden bütün tetkik ve tedavilerini yaptırabilecek. Özellikle maddi durumu iyi olmayan hastalarımızı bu çileden kurtarmak en büyük ideallerimizden biriydi. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastanenin tamamlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, il özel idaresine ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
ATOM ENERJİSİ KURUMU'NDAN TAM NOT
Önceki gün hastanede incelemelerde bulunan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu denetçilerinin ise hastaneye tam not verdiğini belirten Rektör Okudan, “Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre, Atom Enerjisi Kurumu denetçileri hastaneyi inceledikten sonra sadece bölgenin değil, Türkiye'nin en modern ve üst düzey teknolojiye sahip hastanelerinden birine sahip olduğumuzu ve önümüzdeki yıllarda referans hastane konumuna gelebileceğimizi belirtmişler. Bu övgü bizleri ayrıca mutlu etti” şeklinde konuştu.
Meram Tıp Onkoloji Hastanesi'nin Konya'da onkoloji bilim dalında tedavi veren tek kamu hastanesi olduğunun altını çizen Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Koç ise, “Hastanemiz Konya İl Özel İdaresi tarafından dünyada en son kullanılan teknolojik cihazlarla donatıldı. Tedavi amaçlı ve hastanın ışın sırasında diğer dokularına zarar vermeyen 2 adet lineer hızlandırıcı, teşhis amaçlı 1 adet CT simülatör cihazı, 3 boyutlu ve yoğunluk ayarlı bilgisayarlı planlama sistemine sahibiz” dedi. 100 yataklı hastanenin Konya başta olmak üzere, Aksaray, Nevşehir, Karaman, Niğde gibi çevre illere de hizmet vereceğini belirten Doç. Dr. Koç, hastanede hastalara yönelik iyileştirici ortamlar oluşturduklarını söyledi.
Yapım çalışmalarına Mart 2007'de başlanan 7 katlı ve 10 bin 453 metrekare kapalı alana sahip hastane binası 32 adet tek yataklı, 30 adet de çift yataklı olmak üzere 62 odaya sahip. Hastane binası bünyesinde ayrıca Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi de bulunuyor. Binada ayrıca 9 adet de kemoterapi salonu yer alıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA