• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Önder Sava Peygamberimize hakaret şoku
25 Kasım 2011 Cuma 21:03

Önder Sav'a Peygamberimize hakaret şoku

Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav hakkında, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istedi.

 Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav hakkında, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istedi. Sav’ın Elmadağ’da Hz. Peygamber (sav)'e ve Hac farizasına yönelik sözlerini 'dini değerleri alenen aşağılamak'’ suçlaması olarak kabul eden savcılık, mahkemeye sunduğu iddianamede Sav hakkında TCK’nın 216/3, 53/1,2 ve CMK’nın 325.maddesi gereği 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep etti.

CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav hakkında Elmadağ’da belediye başkanlığını ziyareti sırasında Hz. Muhammed (sav) ve hac farizası konusunda sarf ettiği sözler nedeniyle savcılık tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

'Dini değerleri alenen aşağılamak' suçlamasının yöneltildiği Önder Sav’ın bu eylemi ile İslam dini ve onu temsil edenleri aşağıladığı, sarf ettiği sözlerin toplumsal barışı bozabilecek ortamı oluşturduğu belirtildi.

Önder Sav, görevde olduğu dönemde milletvekili olduğu için savcılık tarafından hazırlanan fezleke Meclis Başkanlığı tarafından işleme konulmadığı için dava açılamamıştı.

Sav’ın vekilliğinin düşmesi ve dokunulmazlık zırhının kalkması nedeniyle savcılık tekrar harekete geçti. Suç duyurularını değerlendiren Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı, Önder Sav hakkında 'dini değerleri alenen aşağılamak' suçlamasıyla iddianame hazırlayarak mahkemeye sundu.

Mahkemeye sunulan iddianamede Sav’ın 'dini değerleri alenen aşağılayan ve İslam dini ile onu temsil eden değerleri aşağılayan sözler sarf etmekle' toplumsal barışın bozulmasına yönelik elverişli bir ortam hazırlanmasına yol açacağı kaydedildi.

Önder Sav, CHP Ankara Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri olduğu dönemde CHP’li Elmadağ Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etmişti. Dönemin CHP’li Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağa Kurt’un makamında halka ve basına açık gerçekleşen ziyarette Önder Sav’ın yanına gelen ve CHP’yi desteklediğini söyleyen Mustafa Ünal (72), hacca gitmek düşüncesinde olduğunu belirtmişti. Sav da orada bulunan vatandaşların ve basının duyabileceği şekilde "Boş ver Araplara para kaptırma." şeklinde cevap vermişti. Diyalogun devamında Mustafa Ünal’ın "Bir ayağım çukurda.’’ demesi üzerine Sav, üslubunu devam ettirerek, "Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma elinden tutar seni geri göndermez.’’ ifadelerini kullanmıştı.

Halka açık bir toplantıda Hz. Peygamber (sav) ve hac konusunda sözler sarf eden Sav’ın bu sözleri medyada geniş yer bulmuştu.

Tanık anlatımları ve görüntü kayıtlarını inceleyen savcılık, 'dini değerleri alenen aşağılayan' Sav’ın mevcut yasalar ışığında cezalandırılması için hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA