• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öncekiler gibi yetki kullandım
06 Ekim 2010 Çarşamba 20:21

'Öncekiler gibi yetki kullandım'

Üniversitelerde başörtüsü sorununa ilişkin çözüm çabaları üretilmeye çalışılırken 24 yayınına katılan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK olarak yapmaları gerekeni yaptıklarını başka adım atmayacakların
YÖK Başkanı Profesör Doktor Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde başörtüsü yasağının geçmişte YÖK başkanının tek imzasıyla uygulamaya girdiğini söyledi ve "Ben de YÖK başkanıyım. Daha önce nasıl yasak konduysa İstanbul Üniversitesi’ne yazıyı gönderirken ben de yetkimi kullandım" dedi. Üniversitelerde kılık kıyafetle ilgili her türlü kısıtlamaya karşı olduklarını vurgulayan Özcan, "Kararımızdan geri adım atmayacağız" dedi.

24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan üniversitelerde kılık kıyafetle ilgili her türlü kısıtlamaya karşı olduklarını söyledi. Özcan, başörtüsü ile ilgili yasağın geçmişte YÖK başkanının tek imzasıyla alındığını hatırlatarak, "Ben de YÖK Başkanı olarak yetkimi kullandım" dedi.

Siyasi liderlerin başörtüsü sorununun çözüm için çok iyi bir noktaya geldiklerini belirten YÖK Başkanı Özcan, üniversitede okuyan başörtülü öğrencilerin derslere alınmamasına bundan sonra göz yummayacaklarını vurguladı, "Geri adım atmayacağız" dedi.

BEN YÖK BAŞKANIYIM, ONLAR KİMDİ?

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan sözlerini şöyle sürdürdü; “Basında “Sen kimsin böyle bir değişikliği yapıyorsun? Kim oluyorsun?” gibi bir şeyler var. Başta koyanlar kim oluyordu acaba? Benimle aynı pozisyonda oturan insanlardı. Onlar yapınca olay orda bitiyor ama biz bugün yapınca kim oluyorsun? Bu büyük bir haksızlık meselesidir.
 
Bir öğrenciyi sınavı olduğu gün şapka taktığı için çıkartmışlar. İyi ki yazmışız. O pozisyonumuz değişmedi. Hiçbir şeyde geri adım atmış değiliz. Biz söylediğimiz sözde duruyoruz.”

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda ki toplu kopya skandalıyla ilgili soruşturmanın da sürdüğünü belirten YÖK Başkanı Özcan, toplu kopya işine karışan ancak bilerek bir iki soruya yanıt vermeyen kişilerin ödüllendirilmesi riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini düşünerek sınavı tümden iptal ettiklerini söyledi.
timeturk
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA