• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Önce sandık sonra umre
16 Haziran 2011 Perşembe 09:39

Önce sandık sonra umre

AK Parti'ye 'ustalık' mazbatasını veren seçimlere yüzde 87.76'lık oranla büyük bir katılım gösteren vatandaşların sandık başına gitmek için umre ziyaretlerini bile iptal ettikleri öğrenildi.

Türkiye, geçtiğimiz pazar günü yakın tarihin en önemli seçimi için sandık başına gitti. 50 milyon seçmen, sivil ve demokratik anayasanın yolunu açmak ve istikrarın devamı için yeni Meclis'ini seçti. Hastası, yaşlısı, genciyle sandık başına koşan Türkiye yüzde 86,7 ile son yılların en yüksek katılımlı seçimini gerçekleştirdi. Vatandaşların oy kullanmak için umre ibadetlerini bile ertelediği ortaya çıktı.

DEMOKRASİ İÇİN 'UMRELER İPTAL'

AK Parti'nin 3. döneminde yüzde 50'lik ezici bir çoğunlukla iktidara geldiği 12 Haziran seçimleri yüksek katılımla gerçekleşti. 2007 seçimlerinde yüzde 84.5, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Referandumu'nda yüzde 73.7 olan katılım oranı 12 Haziran seçimlerinde yüzde 86.7'ye ulaştı. Sandığa sahip çakan vatandaş, kendisine 4 yılda bir tanınan hakkı kullanma pahasına önceden ayarladığı umre ziyaretlerini bile iptal etmeyi göze aldı.

TURİZMCİLER SEÇİMDE SİNEK AVLADI

Vizyon Turizm yetkilisi Turgut Şimşek, seçim döneminde yapmayı planladıkları umre programlarını tek bir talep bile gelmediği için iptal ettiklerini söyledi. Halkın seçime odaklandığını belirten Şimşek, "Geçen yıl haziran ayında 350 kişiyi umreye gönderdik. Ancak bu yıl bir kişi bile başvurmadı, bıçak gibi kesildi. Halk seçimi önemsedi. Umreye seçimden sonra da gidilebileceğini düşünerek seçime öncelik verdiler. Seçim sona erdiğinin ertesi günü gruplar başladı. Seçimden sonra 30 kişilik üç grup gönderdik" dedi.

İPTAL TALEBİ VATANDAŞTAN

12 Haziran seçimlerini hesaba katmadan programlarını yapan birçok vatandaşın ise umre ziyaretlerini iptal ederek oyunu kullandığı öğrenildi. İkram Turizm Müdürü Alaattin Uçar, seçim tarihine denk gelen umre organizasyonlarını iptal etmek zorunda kaldıklarını belirterek "Biz programımızı yılbaşında yapmıştık. Seçimin 12 Haziran'da yapılacağını bilmediğimiz için 10 Haziran-12 Haziran programlarını sonradan iptal etmek zorunda kaldık. Çünkü iptal teklifleri yolculardan geldi. Vatandaşlar sandığı tercih etti" şeklinde konuştu. Emin Turizm'in yetkilisi Ahmet Köycü de halkın seçimi tercih ettiğini belirterek "Vatandaşlar umre ziyaretlerini seçimden sonraya ertelediler. Seçimden bir gün sonra talepler gelmeye başladı. Dört gün içerisinde 20 kişiyi kutsal topraklara gönderdik" diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA