• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Muhtar Konyanın Fahri Hemşehrisi Oldu
18 Nisan 2012 Çarşamba 18:35

Ömer Muhtar Konya'nın Fahri Hemşehrisi Oldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Libyalı direniş lideri Ömer Muhtarın oğlu Muhammed
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Libyalı direniş lideri Ömer Muhtar’ın oğlu Muhammed Ömer El Muhtar’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi törenine katıldı.
TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği nedeniyle Konya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükcü tarafından Muhammed Ömer El Muhtar’a Konya’nın Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya’yı ve Muhammed Ömer El Muhtar’ı tebrik ederken; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükcü de Libya’nın Beyda şehriyle kardeş şehir ilişkisini başlattıklarını ifade etti.
Konya gibi bir şehirde bulunmaktan ve fahri hemşehrilik beratı almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Muhammed Ömer El Muhtar ise, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkinin tarihin derinliklerine uzandığını söyledi. Muhtar, “Türk kardeşlerimiz babamın başlattığı cihatta beraber olmak için gelip şehit oldular. O yüzden aramızdaki ilişki, ciddi ve tarihi kökleri olan bir ilişkidir. Son dönemde yaşanan sıkıntılarda da Türk kardeşlerimiz gelerek bizlere ilgi ve alaka gösterdiler” dedi.
Programın sonunda Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Memiş Kütükcü, Muhammed Ömer El Muhtar’a çiniden yapılmış sikke hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA