• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ölüm makinesine dönüştüler
19 Eylül 2012 Çarşamba 14:46

Ölüm makinesine dönüştüler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörün, dini, mezhebi, vatanı, milleti olmadığını belirterek, ''Görüyoruz ki; ırkçı ve bölücü bir terör nasıl bir ölüm makinesine dönüyor'' dedi.
Beyoğlu Belediyesi ve Uluslararası Roman Araştırmaları Topluluğu tarafından Romanlar'ın renkli dünyalarını ve sorunlarını gündeme taşımak amacıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ''Romanlar 2012 Beyoğlu'' etkinliği, ''Beyoğlu'nun Roman Havası'' adlı kısa filmin gösterimiyle başladı.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, filmin gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, dün şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk milletine baş sağlığı diledi.
''Terörün, dini, mezhebi, vatanı, milleti olmaz. Dünyanın her yerinde terör, terördür'' diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Görüyoruz ki; ırkçı ve bölücü bir terör nasıl bir ölüm makinesine dönüyor. PKK terör örgütü bunun somut bir göstergesidir. Dünyanın her yerinde insanların, ülkelerin, yönetimlerin teröre, ayrımcılığa, ırkçılığa, insanlara değer vermeyip onları yok etmeyi kendilerine bir misyon olarak biçenlere karşı ortak tavır geliştirmeleri, hepimizin hem yaşadığı toplumun, hem yaşadığı ülkenin hem de dünyanın huzuru, güvenliği, barışı için şarttır. Gelinen noktada artık insanların 'bana ne' deme lüksü kalmamıştır. 'Bizim orada olmuyor, Türkiye'de oluyor veya Almanya'da oluyor veya başka bir ülkede oluyor. Bana ne' dersek, yarın bu yangın oraları da yakabilir, başkalarına da zarar verebilir. Onun için hep beraber nerede ayrımcılık, ırkçılık, terör, aşırılık varsa, kimden gelir, kime yönelirse yönelsin bütün insanlığın, bütün ülkelerin, bütün yönetimlerin ortak hareket etme zorunluluğu vardır. Dünyanın huzuru, barışı, güvenliği için bu şarttır.''AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA