• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Olta tutkunlarından yasağa karşı protesto
25 Mart 2012 Pazar 16:01

Olta tutkunlarından yasağa karşı protesto

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri av yasağı kapsamında bu yıl beraberinde olta avına da yasak getirilmesi, bölgede yaşayan olta tutkunlarının tepkisine neden oldu.
 Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri av yasağı kapsamında bu yıl beraberinde olta avına da yasak getirilmesi, bölgede yaşayan olta tutkunlarının tepkisine neden oldu.
Göle olta atamayan olta meraklıları, Beyşehir Gölü kıyısında festival meydanında toplanarak yol üzerindeki parke taşlarının üzerine olta bıraktı. Ardından alkışlarla olta yasağını protesto etti. Bu yıla kadar yasak dönemde olta avına izin verildiğini hatırlatan olta meraklıları, bu yıl böyle bir yasağın neden alındığına anlam veremediklerini belirtti. Eylem esnasında yaptıkları esprilerle gölde tutamadığı balığı, kaldırımda ve yolda tutmaya çalıştıklarını dile getiren Beyşehirli olta tutkunları, "Burada herhalde pabuç, naylon, pet şişe, çakıl taşı tutacağız. Balığın karaya çıktığını söylediler, karada balık tutmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 2 saattir bekliyoruz, karada balık yok, illaki balık gölde" diyerek, "Geçen yıl olta avcılığı için para vererek olta avcılığı belgesi aldık. 2 seneliğine geçerli süresi olduğunu söylediler. Ama bu yıl bu belge artık geçmiyor. Bize av yaptırmayacaklardı madem bu belgeleri neden verdiler?" şeklinde yetkililere soru yönelttiler.
İlgililere seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini anlatan olta tutkunlarından Kenan Çorum, "Beyşehir'de bir tekstil fabrikasında güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Her sene bu dönemde iş yerimden izin alarak göl kenarında güzel bir şekilde vakit geçirip temiz hava alıyorduk. Geçen sene belge de aldık 2 sene geçeceğini söylediler. 15 lira verdik aldık, bu sene yasak olacaktı da öyleyse niye verdiler? Biz profesyonel avcı değil, amatörüz. Spor amaçlı olarak göle olta atıyoruz. Tuttuğumuz balık sayısı da hava iyi olursa, bir ikiyi geçmiyor. Olta göle zarar vermez, göle, balık nesline zarar veren esas ağdır, ığrıpla çekilen ağlardır. 33 senedir göle olta atıyoruz, şimdiye kadar yasak değildi de, şimdi niye oldu. Bunu anlayamıyoruz" ifadelerini kullandı.
CHP İlçe Başkanı Sinan Özdemir ise, kendisinin de bir olta meraklısı olduğunu belirtirken, amatör olta avcıları toplantıya çağrılmadan alınan bu yasak kararı ve yasakçı zihniyeti doğru bulmadıklarını söyledi. Olta meraklılarından oluşan grup, tepkilerini dile getirmelerinin ardından olaysız şekilde dağıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA