• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Olta meraklıları göl kıyılarını şenlendirdi
01 Mayıs 2013 Çarşamba 18:52

Olta meraklıları göl kıyılarını şenlendirdi

Beyşehir Gölünde 1 Mayıstan itibaren sadece sudak balığı (levrek) avlamaya izin verilince, olta meraklıları soluğu kıyı şeridinde aldı.
Beyşehir Gölü’nde 1 Mayıs’tan itibaren sadece sudak balığı (levrek) avlamaya izin verilince, olta meraklıları soluğu kıyı şeridinde aldı.
Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, 1 Mayıs’tan itibaren göl kıyılarında belli alanlarda sadece sudak balığı avlanmasına izin verildiğini belirterek, “3/2 numaralı Sportif Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı’nı düzenleyen tebliğin 13. maddesi uyarınca, 1 Mayıs’tan itibaren sadece sudak balığı avı yapılmak kaydıyla göl kıyılarında olta ile amatör sportif avcılığa izin verilmiştir” dedi. Bunun dışındaki diğer türlerin ve sazangillerin av yasağının 15 Haziran 2013 tarihine kadar devam ettiğini vurgulayan Karşıyaka, amatör avcılığın da belli kuralları olduğunu, olta tutkunlarının buna göre hareket etmek durumunda olduğunu, aksi halde cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Beyşehir Gölü kıyısında olta ile avlanmaya Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun sahili, gölün batı kesiminde ise Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasında kalan sahil bandında izin verildiğini belirten Karşıyaka, bunun dışındaki kesimlerde olta ile avlanma yapılamayacağını söyledi. Amatör avcılığın resmi tatil günlerinde olmak kaydıyla 1 olta takımı ile en fazla 3 adet iğne takılarak yapılabileceğini de vurgulayan Karşıyaka, “Eğer 2 ya da 3 olta avda kullanılmak isteniyorsa, bu oltalara takılacak toplam iğne sayısı da 3’ü geçemeyecektir. Yine, avlanacak sudak balığının boyu 26 santimden küçük olamayacak, en fazla 5 adet ya da toplam ağırlığı 10 kilogramı geçemeyecektir. Amatör avcılarımızın bu kural ve tahditlere dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA