• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ölmek İstemiyorum
29 Kasım 2011 Salı 12:35

Ölmek İstemiyorum

11 yaşındaki kan kanseri Erkam'a, anne ve babasının uygun ilik olabileceği ihtimaline karşı tedavi olmadan dünyaya getirdiği kardeşleri ''Umut'' ve ''Can'' oldu.
Edinilen bilgiye göre, Mevlüt (42) ve Türkan Mert (37) çiftinin 11 yaşındaki oğulları Erkam'a aşırı kilo kaybı ve göz altlarındaki şişlik nedeniyle götürüldüğü Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde lösemi teşhisi konuldu.
Hemen tedavisine başlanılan Erkam, gördüğü ilaç ve kemoterapi tedavisi sonrası hastalığında iyileşme görüldü.
 
Ancak bir süre sonra arkadaşları tarafından hastalığı nedeniyle dışlandığı belirtilen Erkam'ın, moral ve motivasyon eksikliği nedeniyle hastalığı tekrarladı.
Yaşaması için oğullarına uygun ilik nakli şart olduğunu öğrenen Mevlüt ve Türkan Mert çifti, 3 çocuğuyla kendilerine gerekli tahlilleri yaptırdı.
Sonuç olumsuz çıkınca çift, doktorların tavsiyesiyle uyması düşük bir ihtimal de olsa dünyaya bir çocuk daha getirmeye karar verdi.
 
Bu sırada baba Mevlüt Mert, akciğer kanseri şüphesiyle oğlunun tedavi gördüğü hastaneye yatırıldı. Mevlüt Mert'in yapılan tetkik ve kontrollerinde kanser olmadığı ortaya çıktı.
Tedavi görmeden bir bebek için hamile kalan Türkan Mert, adını şimdi 9 aylık olan ''Umut Furkan'' ve ''Berat Can'' koydukları ikizlerini dünyaya getirdi.
Ağabeylerine ilik uyumu yüzde 100 çıkan ikizlerden Berat Can da kardeşi gibi 10 kiloya eriştiğinde ilik nakli gerçekleştirilecek.
Tek bebek dünyaya gelseydi, çocuğun belirli bir yaş ve kiloya gelmesi bekleneceği bildirildi.

-''Ölmek istemiyorum''-
İlk çocuğunu bir aylıkken kaybeden Anne Türkan Mert, yaptığı açıklamada, geçirdikleri zor günlerin yapılacak ilik nakliyle son bulacağına inandıklarını söyledi.
Oğullarının hastalığını öğrendikten sonra adeta yaşamlarının tamamen değiştiğini belirten Mert, özellikle Erkam'ın, ''Ölmek istemiyorum. Ben daha çocukluğumu yaşayamadım'' diyerek ağlamasının kendilerini çok üzdüğünü bildirdi.
Uygun ilik bulunamayınca elleri kolları bağlı durmanın canlarını daha çok acıttığını ifade eden Mert, ''Biz de doktorların tavsiyesiyle düşük bir ihtimal de olsa bir çocuk daha dünyaya getirmeye karar verdik. Oğlum, 'İkiz kardeşim olsun. İkisinin iliği de bana uysun' diye sürekli dua etti'' dedi.
 
Tedaviye ihtiyaç duymadan gebe kaldıktan sonra bir Berat Gecesi çift yumurta ikizlerinin olacağını öğrendiklerinde mutluluklarının ikiye katlandığını vurgulayan Erkam, şunları kaydetti:
''Oğullarım 9 ay önce dünyaya geldi. İsimlerini ağabeylerine 'Umut' ve 'Can'' olacakları için 'Umut Furkan' ve 'Berat Can' koyduk. Yapılan tahlillerde her iki bebeğiminde ağabeylerine ilik uyumu yüzde 100 çıktı. Bebeklerim küçük olduğu için ikisinden de ilik alınarak ağabeylerine nakledilecek. Umut Furkan şimdi 10 kilo oldu. Berat Can da ikizi gibi 10 kiloya eriştiğinde nakil gerçekleşecek. Tek bebek dünyaya gelseydi çocuğun belirli bir yaş ve kiloya gelmesini bekleyecektik. Ancak şimdi heyecanla nakili bekliyoruz.''
Erkam Mert de, dünyaya gelen kardeşlerini kendilerine umut ve can olduğu için çok sevdiğini, onları tedavi süresince çok özlediğini dile getirdi.
SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji Bölüm Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan ise lösemi teşhisi konulan Erkam'a kemik iliği nakli yapılması gerektiğini söyledi.
 
Kardeşten yapılan iliklerin daha sağlam olduğunu, ailenin dünyaya getirdiği ikizlerinde de uyum görüldüğünü ifade eden Çalışkan, kök hücre naklinin yapılan tedavinin olumlu olarak son bulmasıyla yapılacağını bildirdi.
Çalışkan, tedaviye olumlu yanıt verilebilmesi için hastanın moral ve motivasyonun yüksek tutulması gerektiğine dikkati çekti....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA