• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ölmeden önce katilin adını söylemişti
22 Mart 2012 Perşembe 13:10

Ölmeden önce katilin adını söylemişti

Konya'da vurulan köfteci Mehmet Işık'ın ölmeden katilinin adını söylemesi üzerine yakalanan zanlı, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Konya'da vurulan köfteci Mehmet Işık'ın ölmeden katilinin adını söylemesi üzerine yakalanan zanlı, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 11 Ocak 2011 tarihinde merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Kavşağı'nda meydana gelmişti. Kavşakta köfte satan Mehmet Işık (23), bir otomobilden tüfekle ateş açılması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Işık ölmeden saniyeler önce polise, "Beni Mustafa Özcan" vurdu demiş ve katil yakalanmıştı. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Özcan ile öldürülen Mehmet Işık'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Tüm delillerin toplandığını belirten mahkeme, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında sanık Özcan'ın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını ve TCK 29. maddesi gereğince haksız tahrik koşullarını uygulanmasını istedi. Son sözü sorulan sanık Mustafa Özcan ise, "Takdir mahkemenin" dedi. Mahkeme heyeti de sanık Mustafa Özcan hakkında kasten adam öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı iyi hal ve haksız tahrik maddesi gereğince 12 yıl 6 aya indirdiklerini
açıkladı. Heyet, mala zarar verme suçundan dolayı da 10 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. Özcan, toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar C.Y. ve İ.E. hakkında beraat kararı verildi.
Mustafa Özcan cinayeti itiraf ederken şöyle demişti:
"Eşimin yanında beni Mehmet arkadaşları ile birlikte dövmüştü. Bu olayın uzamaması için sonraki günlerde görüşmeye gittiğimde Mehmet bana silah çekti. Ben de arabadaki tüfeği alarak ateş ettim, öldürme kastım yoktu."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA