• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Olmayan şeyin belgesi de olmaz
04 Aralık 2010 Cumartesi 11:20

'Olmayan şeyin belgesi de olmaz'

Başbakan Erdoğan, muhalefetin Wikileaks iddialarıyla ilgili tutumunu eleştirdi, ''İftiralara sarılmak, sığ, çapsız, vizyonsuz ve ufuksuz bir siyasetin göstergesidir. 'İsviçre'den belgesini al gel' diy
Erdoğan, geçen hafta rektörlerle başlattığı görüşmelerin ikincisini yapıyor. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne 10.20'de gelen Erdoğan, toplantıya katılan rektörlerin elini teker teker sıkarak, ''Hoş geldiniz'' dedi.
Toplantıda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da katıldı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada, Wikileaks'de yayımlanan iddiaların ardından muhalefet partilerinin sergilediği tutumu eleştirdi.
Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
''Böyle bir ortamda, meseleyi hiç analiz etmeden, düşünmeden, üzerinde tartışmadan, istişare etmeden hemen ilk çıkan iddia ve iftiralara sarılmak, sığ, çapsız, vizyonsuz ve ufuksuz bir siyasetin göstergesinden başka bir şey olamaz.
Devlet ciddiyetine sahip, vizyonu olan, dış politika diye bir derdi olan hiç kimse özellikle de hiçbir siyasetçi ortaya çıkan iddialara sevinç çığlığıyla sarılıp bunlardan medet ummaz, çare beklemez ve başbakanına 'İsviçre'den bunun belgesini al gel' demez. Olmayan şeyin belgesi olmaz ve hukuktaki tabirle müfteri iddiasını ispatla mükelleftir. Biz, muhalefet de medya da dahil bu ülkenin bütün kurumlarının güçlü bir vizyonla, geniş bir ufukla geleceğe bakmalarını, Türkiye kadar büyük düşünmelerini, bu aziz millet kadar büyük ve itibarlı olmalarını istiyor ve bunun mücadelesini veriyoruz.''
Erdoğan, üniversitelerin her konuda kendileriyle aynı düşünmesini beklemediklerini belirtti.
Başbakan Erdoğan, ''73 milyon artık kan görmek, gözyaşı görmek değil, mürekkep görmek istiyor'' dedi.

PROTESTOCU ÖĞRENCİLER ENGELLENDİ

Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde rektörlerle yapacağı toplantının protesto edileceği bilgisini alan polis, hem toplantının yapılacağı bölge hem de il girişlerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Ankara ve Eskişehir plakalı 3 otobüsle kente girmek isteyen bir grup öğrenci, Çamlıca gişelerinde durduruldu. Öğrencilerin kimliklerini kontrol eden polis, kente girişlerine izin vermediği öğrencileri aynı araçlarla geri döndürdü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA